stuff sacks

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

stuff sacks

Post by matsaiko » 27 Sep 2011, 18:01

mana nak cari benda alah ni kat KL? atau sapa2 ade jual?

Image
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: stuff sacks

Post by irmuaaz » 27 Sep 2011, 19:18

Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: stuff sacks

Post by shahrul » 27 Sep 2011, 19:42

Image
saya pakai yg bungkus kasut tu je
berguna utk pack benda2 kecik spt bateri & lain2 peralatan kecik..so takdela berselerak bila dah pack dalam rucksack
kalo taknak basah baru le letak dalam drybag.

tapi kalo nak yg material mcm polyfabrik tu, ada nampak Deuter punya barang kat Outdoorworld midvalley
_________________
_________________

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: stuff sacks

Post by matsaiko » 27 Sep 2011, 20:50

yg mesh stuff sack tu harga 28.90 utk yg berapa liter punya tu?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: stuff sacks

Post by irmuaaz » 28 Sep 2011, 01:46

RM 28.90 Itu untuk saiz 2l. Nak ke? Saya check stock kalau ada lagi
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: stuff sacks

Post by matsaiko » 08 Nov 2011, 22:15

2aiseh 2 ltr ni besar mana ek? n sesuai tuk pack apa? yg 10 ltr plak besar mana? takde sense of scale

aku nak cari 1 sack tuk buh baju2 dan 2 sack tuk buh brg2 personal
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: stuff sacks

Post by irmuaaz » 08 Nov 2011, 22:46

2l dgn 5l ada la besar handbag kecik. Kau amik botol mineral 500ml tu kau ganda la. Dapat la agak. Kalau nak letak barang personal amik la 10l, baju amik la 20l. Biar besar sket dari kecik sangat. Kalau aku aku letak dalam dry sack baju dgn personal items. Kalau baju kotor je aku letak dalam mesh sebab tanak kepam.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

green
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 25 Oct 2011, 15:19

Re: stuff sacks

Post by green » 10 Nov 2011, 17:39

Kalau utk size besar lg ade ke?sebab pnh tgk sorang abg ni buat cover bag dia lepas siap setup fly...mcm efektif jgk.ltk dlm haversack pon ok rasanya blh buat halang air hjn dari masuk ke dlm.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: stuff sacks

Post by irmuaaz » 12 Nov 2011, 03:05

Kalau nak besar lagi ada transporter bag lah, masuk satu beg dalam tu tapi kalau benam dalam sungai air masuk la. Dia bukan waterproof macam dry sack. Fabric dia waterproof la tapi.

http://www.footsteps.com.my/index.php/s ... gory_id=28.

Tapi saya rasa elok pakai stuff sack yang kecik2 cam 10l 20l senang sikit organize barang. Beg tu tutup dengan raincover dah cukup dah kalau takut hujan.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

Post Reply