Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by azhaar » 08 Nov 2011, 14:07

Salam,
Nak tanya apa software GPS yang sesuai untuk Galaxy Tab.
Yg mempunyai function untuk trekking mcm Garmin eTrek atau Oregon
kalau dapat download free lagi bagus :keke:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by biNGai » 09 Nov 2011, 00:22

rasanya software think office pro crack version dapat membantu..tq
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by matsaiko » 09 Nov 2011, 10:39

ni apa crak2 nie??? belilah original...hapuskan citak rompek ekekeek
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by biNGai » 09 Nov 2011, 11:24

alah membeli, menang memakai..tayah beli, pon bole pkai..

ekekekeke..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by azhaar » 09 Nov 2011, 16:19

ko biar betul ngai. Think Office tu kan untuk bisnes solution. Aku nak carik jalan keluar hutan, bukan nak carik jalan opis

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by biNGai » 09 Nov 2011, 18:05

ko cari la opis yg kt dalam utan kalo cenggitu..hahaha

mana ade la gps garmin software utk tab..try google map laa, enablekan terrain layer utk dapatkan bentuk kontur..tp tkde la grid reference/terrain detail as per topo..

lain solution, ko beli gps garmin seketul, kasi ikat kt tab ko..hahahaha


psstt..ko daa abeh pk ke nk masuk utan pkai gps thru tab? blom penah dibuat org lagi ni berrrooo..ekekeke :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

farid.fawzi
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 11 Jul 2011, 12:05

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by farid.fawzi » 09 Nov 2011, 19:43

aku pakai Ovi Maps; digital compass+satellite map

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by kabusgunung » 10 Nov 2011, 11:08

galaxy tab tuh waterproff kot sbb tuh nak try gpsnyer kat dlm utan.....taim ujanujan pun bleh baca...
atau bawah hutan kanopi pon signal dia kuat....

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Post by azhaar » 10 Nov 2011, 12:01

hehehheh mana la aku mampu nak beli garmin...

bukanle aku nak gunakan tab tu utk survival. Setakat nak tgk kat mana aku aje. Takde gadget yg lebih baik dari skill orienteering sendiri.

Hujan? tab aku masuk drybeg waterproof la dia. Tambah hp, radio, ptt mike, cable antenna, bateri extra, mau dekat sekilo bwk gadjet aje kekkekekekek.
aku pakai Ovi Maps; digital compass+satellite map
setahu aku Nokia Ovi map pakai symbian OS kan? takleh download kat android

Post Reply