Musim Durian @ Ulu Langat - Tahu Bila Tak?

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
cwyap
Pendaki Gunung
Posts: 156
Joined: 17 Dec 2005, 20:07
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Musim Durian @ Ulu Langat - Tahu Bila Tak?

Post by cwyap » 15 Jun 2006, 13:39

Wondering whether anyone ada info tak berkenaan bila waktunya durian boleh didapati kat Ulu Langat, khasnya Sg. Lepoh.

Last weekend kami trek sampai air terjun Sg. Lepoh & waktu balik kami nampak buah durian dah besar dah kat atas pokok. Tapi tak ada pun kat tanah ataupun dijual.

Geng kami ingin nak ke Sg. Lepoh sekali lagi bertujuan nak makan durian di sana (beli dari Orang Asli la, bukan sapu macam tu aje!!). :?

Tapi takut kalau pergi tak sesuai masanya, sayang satu trip. Dan takut kalau tunggu hingga Ogos, dah terlambat.

Anyone can help?

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

hallooooooooooo

Post by arif » 20 Jul 2006, 14:27

aku baru je balik dari gunung nuang hari tu....
tapi yang malangnye... tahun ni durian x nak berbuah ah...
orang kampung tu kate... pokok tu merajuk...
aku pon x tau ah betul ke x.....

Post Reply