GO: Sayap Cikgu

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 23 Feb 2012, 09:57

Salam....
Banyak betul trip2 yang best aku tngk yg dipost kat GO nih.
Hasrat di hati mau ikut, tp tak mampu kerana tarikh trip tak bersesuaian dengan kerja aku sebagai seorg cikgu. Maklum la cikgu ni cutinya fix mengikut cuti sekolah sahaja.

Jadi aku terpikir, takde ker geng2 GO ni cikgu-cikgi....?
Kalau ada pun, ramai ker?
Kalau ada....boleh la rasanya kalangan cikgu-cikgi yg minat aktiviti outdoor ni kumpul sama2 utk rancang trip mengikut kesesuaian cuti.

Amacam???? I pollow jer.... :oops:

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by Hangar 18 » 23 Feb 2012, 12:04

Idea yg bernas,

Cikgu Effendi melaporkan diri.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 23 Feb 2012, 14:21

Sy cikgu juga yang mengajar gunung ganang untuk murid Tua

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 24 Feb 2012, 12:13

dua orang cikgu dah ada....mana yg lain agaknya. Sibuk dng sekolah agaknya...:)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by rembau » 24 Feb 2012, 17:28

saya anak murid cikgu...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by matsaiko » 24 Feb 2012, 17:49

sy merupakan bapa kepada anak sy yg diajar oleh CIKGUnya di sekolah :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 26 Feb 2012, 14:48

Adoi la....
Tak ramai cikgu rupanya kat GO nih. Aku ingtkan ramai...
Kalu ramai, buleh la up trip cikgu kt sini. Hehehe....
Matsaiko....U cikgu I tau!....:D

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by azlinazaini » 09 Apr 2012, 17:54

Adoi la....
Tak ramai cikgu rupanya kat GO nih. Aku ingtkan ramai...
Kalu ramai, buleh la up trip cikgu kt sini. Hehehe....
Matsaiko....U cikgu I tau!....:D
BF saya seorang ciKGU sekolah REndah..
biasanya saya buat trip ikot cuti dia...hehehehe

JOM ler.. rabu nih saya buat trip cikgi CEKgu ke Bunge BUAh... sila2...
20 org cikgu muda belia :mrgreen:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by matsaiko » 09 Apr 2012, 17:56

wow boleh cri jodoh nie :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by azlinazaini » 09 Apr 2012, 18:03

wow boleh cri jodoh nie :lidah:
:lidah: :kah: JOM lah abg oiii... anda sangat dialukan2

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by pgurlz » 12 Apr 2012, 14:08

peh... cikgu skolah maner nie?? :evil:

ader gaks kenal beberapa orang PPP tapi tue ler.... dewang ikot trip time cuti skolah jerk.. klu PPPT tue lain lar kan, kenkadang xcuti sem pun terlepas jugak dewang... :lidah:
se-simple yg boleh

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 20 Apr 2012, 09:44

wow boleh cri jodoh nie :lidah:
abg mat, laju jer yer....:)

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 20 Apr 2012, 09:51


BF saya seorang ciKGU sekolah REndah..
biasanya saya buat trip ikot cuti dia...hehehehe

JOM ler.. rabu nih saya buat trip cikgi CEKgu ke Bunge BUAh... sila2...
20 org cikgu muda belia :mrgreen:
Aisey...kalu trip weekend or cuti pendek2 susah sy nak ikut sbb sy base kat Srawak. Time cuti sek yg panjang jer baru ada di smnjng. Errr....cuti sek bln5/6 ni ada wat trip tak? Trip yg santai2 jerk....jgn la yg hard core sngt. Lite2 jerk..... :lol:

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by azlinazaini » 20 Apr 2012, 10:49


BF saya seorang ciKGU sekolah REndah..
biasanya saya buat trip ikot cuti dia...hehehehe

JOM ler.. rabu nih saya buat trip cikgi CEKgu ke Bunge BUAh... sila2...
20 org cikgu muda belia :mrgreen:
Aisey...kalu trip weekend or cuti pendek2 susah sy nak ikut sbb sy base kat Srawak. Time cuti sek yg panjang jer baru ada di smnjng. Errr....cuti sek bln5/6 ni ada wat trip tak? Trip yg santai2 jerk....jgn la yg hard core sngt. Lite2 jerk..... :lol:
macam kenal jek hang nih... tok KURE ehhhh.... :lidah: lalallalala

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 25 Apr 2012, 13:20

salah org la....hehehe.... :lol:
errr...ada tak trip lite2 cuti sek nih? :oops:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by Freelance » 25 Apr 2012, 22:02

salah org la....hehehe.... :lol:
errr...ada tak trip lite2 cuti sek nih? :oops:
ada ke gunung ledang 2 & 3 Jun.. sila lihat kt aktiviti gunung... sila tgk tentatif program
http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=2&t=4580

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by Freelance » 25 Apr 2012, 22:06

dua orang cikgu dah ada....mana yg lain agaknya. Sibuk dng sekolah agaknya...:)
cikgu shakeys. hehehehe!!! cikgu2 ni biasa g time cuti sekolah je..atau weekend trip 2 hari 1 malam..

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 26 Apr 2012, 11:04

salah org la....hehehe.... :lol:
errr...ada tak trip lite2 cuti sek nih? :oops:
ada ke gunung ledang 2 & 3 Jun.. sila lihat kt aktiviti gunung... sila tgk tentatif program
http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=2&t=4580
okes....terima kasih kak....nnt usha....

Encik Ikhwanizam
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 19 May 2012, 15:19

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by Encik Ikhwanizam » 19 Jun 2012, 20:56

saya bakal cikgu jee...hehe

User avatar
cokodokbasi
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 27 Jun 2011, 11:06
Location: kuching sarawak

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by cokodokbasi » 08 Jul 2012, 01:52

cegu kt sawak ktne? saya pom kt sarawak.. Kuching
senyum xperlu kata apa2

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by kambinggurun » 08 Jul 2012, 03:03

saya kenal gunung pon sebab seorang cikgu..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: GO: Sayap Cikgu

Post by che'gu » 11 Jul 2012, 16:11

cegu kt sawak ktne? saya pom kt sarawak.. Kuching
saya kat Lawas....wilayah paling utara sarawak.....nnt jk sy turun kuching, boleh la bawa sy naik santubong yer.... :minum:

Post Reply