Personal GPS Tracker

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Personal GPS Tracker

Post by Tokwan » 12 Mar 2012, 10:57

Salam semua,
Tokwan tak tau samada benda ni dah dibnincangkan disini atau tidak, sebab cari tak jumpa.
Tokwan selalu trekking ,ride, kayak dan camping solo...jadi, terpikir jugak kalau jadi apa apa.
Tokwan nak cari satu alat yang dikenali sebagai:-

Personal GPS Tracker (salah satu contoh ialah Spot Me Messenger) yang berupaya menghubungi kawan atau keluarga, walaupun tanpa isyarat talipon dan dari kawasan pendalaman (sebab alat ini guna Satelit)....untuk memaklumkan kita dalam bahaya/cedera dan jugak memaklumkan kawan atau keluarga lokasi kita.

Benda ni kecik saja, dan mudah dibawa.

Sapa tau mana nak cari alat ini?

Salam,
Tokwan

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Personal GPS Tracker

Post by shahrul » 12 Mar 2012, 17:01

kontek irmuaaz dia ada pakai/supply kut personal locator beacon jenama Spot

cer check jugak http://www.findmespot.com
_________________
_________________

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Personal GPS Tracker

Post by Tokwan » 15 Mar 2012, 14:29

Thank you bro...Irmuaaaaaaazzzzz!!!!!! sila konteki Tokwannnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Personal GPS Tracker

Post by shahrul » 15 Mar 2012, 18:03

dia dah sebok dgn baby baru tu.. Tokwan try la kontek dia kalau berminat pasal GPS tracker tu

info@footsteps.com.my
+60389425935
+60389425935
+60193840085
http://www.footsteps.com.my
_________________
_________________

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Personal GPS Tracker

Post by Tokwan » 16 Mar 2012, 07:32

Ok bro..thanks.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Personal GPS Tracker

Post by shahrul » 16 Mar 2012, 08:45

dedulu dia ada bukak topik tak jumpak carik
harini baru dapat balik

cer tengok http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... =36&t=4381

kecik je mende alah ni senang bawak, membe ada tunjuk live demo lagi camne function dia :minum:
_________________
_________________

Post Reply