Page 1 of 1

Personal GPS Tracker

Posted: 12 Mar 2012, 10:57
by Tokwan
Salam semua,
Tokwan tak tau samada benda ni dah dibnincangkan disini atau tidak, sebab cari tak jumpa.
Tokwan selalu trekking ,ride, kayak dan camping solo...jadi, terpikir jugak kalau jadi apa apa.
Tokwan nak cari satu alat yang dikenali sebagai:-

Personal GPS Tracker (salah satu contoh ialah Spot Me Messenger) yang berupaya menghubungi kawan atau keluarga, walaupun tanpa isyarat talipon dan dari kawasan pendalaman (sebab alat ini guna Satelit)....untuk memaklumkan kita dalam bahaya/cedera dan jugak memaklumkan kawan atau keluarga lokasi kita.

Benda ni kecik saja, dan mudah dibawa.

Sapa tau mana nak cari alat ini?

Salam,
Tokwan

Re: Personal GPS Tracker

Posted: 12 Mar 2012, 17:01
by shahrul
kontek irmuaaz dia ada pakai/supply kut personal locator beacon jenama Spot

cer check jugak http://www.findmespot.com

Re: Personal GPS Tracker

Posted: 15 Mar 2012, 14:29
by Tokwan
Thank you bro...Irmuaaaaaaazzzzz!!!!!! sila konteki Tokwannnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Personal GPS Tracker

Posted: 15 Mar 2012, 18:03
by shahrul
dia dah sebok dgn baby baru tu.. Tokwan try la kontek dia kalau berminat pasal GPS tracker tu

info@footsteps.com.my
+60389425935
+60389425935
+60193840085
http://www.footsteps.com.my

Re: Personal GPS Tracker

Posted: 16 Mar 2012, 07:32
by Tokwan
Ok bro..thanks.

Re: Personal GPS Tracker

Posted: 16 Mar 2012, 08:45
by shahrul
dedulu dia ada bukak topik tak jumpak carik
harini baru dapat balik

cer tengok http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... =36&t=4381

kecik je mende alah ni senang bawak, membe ada tunjuk live demo lagi camne function dia :minum: