4wd...ATAU POWIL

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

4wd...ATAU POWIL

Post by forestgump » 29 Nov 2012, 18:32

Ada tak member2 kita di sini yang memang ada sewa 4wd dengan winch sekali? Bukan apa, kadang kala saya bawa pelawat ronda separuh semenanjung malaysiua termasuk trail ops bamboo saya dan juga terjadi juga di lantik guide untuk production2 operasi tangkap dan memindahkan gajah liar...
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: 4wd...ATAU POWIL

Post by seper4alif » 30 Nov 2012, 09:02

waah best nyer ob bang..... nak tanya... berapa ekor je agak nya yer gajah kat malaysia nih?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: 4wd...ATAU POWIL

Post by forestgump » 30 Nov 2012, 12:16

waah best nyer ob bang..... nak tanya... berapa ekor je agak nya yer gajah kat malaysia nih?
Anggaran je...semenanjung mungkin 1000-1200 dan sabah 200-400 ekor ...susah nak pastikan jumlah sebenar...teknik paling sesuai untuk mendapatkan jumlah sedekat yang teoat adalah kaedah " dung count " campur DNA ..
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: 4wd...ATAU POWIL

Post by seper4alif » 30 Nov 2012, 15:03

ooow banyak lagi lah yerk..... pasal tahun 2008 g belum... masih lagi nampak dia melintas.. la nih dah 4 tahun g sana tak pernah jumpe dah....

tambuyukon dulu g pon ada lalu tempat haiwan minum... guide tuh cakap 5 tahun dulu best lah... asal lalu nampak... asal lalu nampak gajah, beruang rimau atau rhino juga... tapi skrang nih... pachta dan bab1 aje yang ada
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: 4wd...ATAU POWIL

Post by seper4alif » 30 Nov 2012, 15:03

ooow banyak lagi lah yerk..... pasal tahun 2008 g belum... masih lagi nampak dia melintas.. la nih dah 4 tahun g sana tak pernah jumpe dah....

tambuyukon dulu g pon ada lalu tempat haiwan minum... guide tuh cakap 5 tahun dulu best lah... asal lalu nampak... asal lalu nampak gajah, beruang rimau atau rhino juga... tapi skrang nih... pachta dan bab1 aje yang ada
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Post Reply