Page 1 of 1

4wd...ATAU POWIL

Posted: 29 Nov 2012, 18:32
by forestgump
Ada tak member2 kita di sini yang memang ada sewa 4wd dengan winch sekali? Bukan apa, kadang kala saya bawa pelawat ronda separuh semenanjung malaysiua termasuk trail ops bamboo saya dan juga terjadi juga di lantik guide untuk production2 operasi tangkap dan memindahkan gajah liar...

Re: 4wd...ATAU POWIL

Posted: 30 Nov 2012, 09:02
by seper4alif
waah best nyer ob bang..... nak tanya... berapa ekor je agak nya yer gajah kat malaysia nih?

Re: 4wd...ATAU POWIL

Posted: 30 Nov 2012, 12:16
by forestgump
waah best nyer ob bang..... nak tanya... berapa ekor je agak nya yer gajah kat malaysia nih?
Anggaran je...semenanjung mungkin 1000-1200 dan sabah 200-400 ekor ...susah nak pastikan jumlah sebenar...teknik paling sesuai untuk mendapatkan jumlah sedekat yang teoat adalah kaedah " dung count " campur DNA ..

Re: 4wd...ATAU POWIL

Posted: 30 Nov 2012, 15:03
by seper4alif
ooow banyak lagi lah yerk..... pasal tahun 2008 g belum... masih lagi nampak dia melintas.. la nih dah 4 tahun g sana tak pernah jumpe dah....

tambuyukon dulu g pon ada lalu tempat haiwan minum... guide tuh cakap 5 tahun dulu best lah... asal lalu nampak... asal lalu nampak gajah, beruang rimau atau rhino juga... tapi skrang nih... pachta dan bab1 aje yang ada

Re: 4wd...ATAU POWIL

Posted: 30 Nov 2012, 15:03
by seper4alif
ooow banyak lagi lah yerk..... pasal tahun 2008 g belum... masih lagi nampak dia melintas.. la nih dah 4 tahun g sana tak pernah jumpe dah....

tambuyukon dulu g pon ada lalu tempat haiwan minum... guide tuh cakap 5 tahun dulu best lah... asal lalu nampak... asal lalu nampak gajah, beruang rimau atau rhino juga... tapi skrang nih... pachta dan bab1 aje yang ada