Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
akira54vv
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 14 Mar 2013, 14:53

Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by akira54vv » 19 Mar 2013, 21:11

salam, memandangkan takde fungsi search dlm forum ni. (maybe tak prasan tapi dah tengok keliling berkali2 takde gak :( )

nak tanye sifu2 kat mane ade or sape2 kat sini ade sediakan sewa barang2 hiking ni cam messtin (cookware), lantern, poncho , tent n lain2?

kitorang nak wat ekspidisi Cemerung Berembun lansir 20 april ni. (grup dalam 30 orang)

harap2 mendapat respons. terima kasih! :D

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by Denan » 20 Mar 2013, 15:29

akira... peralatan biasa nye pihak gogo yg sediakan. kalo x cukup boleh pinjam2 antara ahli.
stakat ni belum ada lg sewaan untuk barang2 camping.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 28 Mar 2013, 09:36

Ada barang ada kawan buleh jadi gogo
Ada gogo takde barang .......... apa barang.
Biasanya barang hiking as tersangat peribadi, kawan rapat je buleh pinjam sebab kekadang kawan pinjam sampai buat reta

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by Denan » 28 Mar 2013, 14:57

Biasanya barang hiking as tersangat peribadi, kawan rapat je buleh pinjam sebab kekadang kawan pinjam sampai buat reta
yup betul bang... antara barang hiking paling sentitif ialah bag, khemah, stove dan lantern...
kalau boleh elakkan bagi org pinjam.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by shahrul » 29 Mar 2013, 01:53

salam, memandangkan takde fungsi search dlm forum ni. (maybe tak prasan tapi dah tengok keliling berkali2 takde gak :( )

nak tanye sifu2 kat mane ade or sape2 kat sini ade sediakan sewa barang2 hiking ni cam messtin (cookware), lantern, poncho , tent n lain2?

kitorang nak wat ekspidisi Cemerung Berembun lansir 20 april ni. (grup dalam 30 orang)

harap2 mendapat respons. terima kasih! :D
emm.. dalam 30 org tu takde sorang pun yg ada barang2 camping ke..?

-messtin/pinggan/cawan = bole bawak sorang satu.. sdn bhd
-lantern = satu cukuple.. letak kat dapur time memasak, kalo takde sangat pakai headlamp pun boleh
-poncho = beli lee sorang satu, RM1.50 aje pun yg paling murah.. kat 7E pun ada
-tent = kalo mahal carik fly/ground aje.. satu fly 10x12 boleh muat 6-8 org atau lebih ikut cara tido

lelain tu mcm cookware periuk belanga sudu garpu etc pinjam kat dapo omak laa.. dalam 30 orang takkan takdo omak sapo2 nak kasi pinjam :lidah:

jgn mare :minum:
_________________
_________________

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 29 Mar 2013, 10:05

Diaorang dari umah yatim piatu. ha ha ha
Pengalaman la.
Yang tamo bawak cookware tu sure tamo masak. Sure trip pelancong semua siap tapi kedekut nak bayo.
Kalau nak ikut gred Pelancong Asing semua siap boleh je. Aku cas USD4K/head untuk Trans TT 6 hari All in.
Sebab tu pernah trip Murut kami cas RM174,000 untuk 4 orang yang mahu angkat sumpah kat Church tu siap Komando Pengawal bersenjata. Miri to Miri sahaja. (Miri - Bekakalan - Murut - Bario - Bekalalan - Miri)

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Nak cari khidmat sewa barang2 hiking

Post by Denan » 29 Mar 2013, 15:51

akira... cuba mintak pendapat abg guide mcmana nak carik barang2 ni... guide biasa nya org yg berpengalaman dan tahu selok belok barang2 hiking nih.

Post Reply