Adidas kampung @aka kasut getah

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 17 Jan 2006, 22:57

yes korek...
jgn lah nak tunjuk terer pakai selipar
asli pon pakai kasut....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 18 Jan 2006, 14:21

alang2 terer pakai terompah la..ada beraneyyyyy :lol:

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 18 Jan 2006, 19:30

tak pon pakai high heels ke.. :P

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am » 18 Jan 2006, 22:23

tak kesah le pakai ape pon, janji depa selesa dgn cara depa..
pasnih bak datang kalau ade umur ada rezeki bak satu timberland goretek!!! huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

User avatar
xqtif
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 19 Jan 2006, 16:52
Location: Kedah
Contact:

getah..

Post by xqtif » 21 Jan 2006, 13:51

Paling best kasut getah Bowling ler.. main sponsership hahaah
Take The Challenge, Get The Xperience enjoy The enviroment

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: getah..

Post by betterman » 21 Jan 2006, 14:36

Paling best kasut getah Bowling ler.. main sponsership hahaah
tu dah mencurik namanya tuh.....
dosa woooooooooooooooo
hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

rdtrr
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 21 Jan 2006, 14:11
Location: Atas Bukit
Contact:

Post by rdtrr » 21 Jan 2006, 14:49

menarik citer pasai kasut2 ni...lain org lain charernya...apapun petua ttg kasut ni, kalu baru beli, bwk jln2 dulu kasi ngam ngan kaki kita..kalo terus henjut bwk masuk hutan,peratus nak melecet tu mmg tinggi.
tu pasal org yg masuk marathon pun elak pakai kasut baru..paling kurang pun seminggu 2 bwk joging2..ni kira mcm penyesuaian la nih..:)

quantum45+10
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 14 Jan 2006, 13:17
Location: usj taipan

Post by quantum45+10 » 22 Jan 2006, 01:21

kasut getah putih tuh ada kat satu kedai area cheras....
aku tak tau kat mana lah kedai tuh sbb member aku ada pakai....
kasut getah yang design mcm kasut pejabat pon ada....

aku dah jumper kedai tu........banyak design ader......
kedai tu kat bawah flet sri penara.......
bandar tasik permaisuri........cheras..........
nak tergelak aku tengok......design kasut pejabat pon ader....... :lol: :lol:

User avatar
xqtif
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 19 Jan 2006, 16:52
Location: Kedah
Contact:

Re: getah..

Post by xqtif » 23 Jan 2006, 13:49

Paling best kasut getah Bowling ler.. main sponsership hahaah
tu dah mencurik namanya tuh.....
dosa woooooooooooooooo
hehehe
org tak curik kasut main bowling le... beli kasut getah jenama bowling ler... selesa nyaman and murah gak.... stbil utk semua gunung, lembut jerk kasut tu, yang best bleh pkai main futsal gak..hehehhe...
Take The Challenge, Get The Xperience enjoy The enviroment

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 23 Jan 2006, 14:18

kasut getah putih tuh ada kat satu kedai area cheras....
aku tak tau kat mana lah kedai tuh sbb member aku ada pakai....
kasut getah yang design mcm kasut pejabat pon ada....

aku dah jumper kedai tu........banyak design ader......
kedai tu kat bawah flet sri penara.......
bandar tasik permaisuri........cheras..........
nak tergelak aku tengok......design kasut pejabat pon ader....... :lol: :lol:
harga dia ok tak? kdi tu dekat ngan rumah hang ke

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: getah..

Post by betterman » 23 Jan 2006, 22:27

Paling best kasut getah Bowling ler.. main sponsership hahaah
tu dah mencurik namanya tuh.....
dosa woooooooooooooooo
hehehe
org tak curik kasut main bowling le... beli kasut getah jenama bowling ler... selesa nyaman and murah gak.... stbil utk semua gunung, lembut jerk kasut tu, yang best bleh pkai main futsal gak..hehehhe...
kes kes kes....
igt ko trekking pakai kasut bowling....
hahahahaha...
sori sori....
tak tau pulak ada jenama bowling
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina » 24 Jan 2006, 11:13

mmg ada kasut getah tajuk bowling....performance dia kira bagus jugakla...tp paling terbaik kasut getah tajuk 7777...aku penah jumpa kat gua musang je....sampai harini aku nyesal sbb tak angkat kasut tu... :?


8)
challenge your limit

User avatar
xqtif
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 19 Jan 2006, 16:52
Location: Kedah
Contact:

yaps...

Post by xqtif » 24 Jan 2006, 11:46

yela juga.... adidas kg keras ckit jerk... kasut jenama bowling tu dia cengkam kuat ckit kt tanah... mmg jd tradisi g msk utan... :roll: :lol: :shock: :D
Take The Challenge, Get The Xperience enjoy The enviroment

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 24 Jan 2006, 12:18

Quantum..saya berminat lah nak g kedai2 tu...saja nak tgk koleksi kasut2 kt situ.. leh tak bawak saya ke sana?

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 24 Jan 2006, 22:58

kon ci kon ci kon ci ni
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 26 Jan 2006, 12:28

SELIPAR getah brand BATA (ade bijik2) kaler hitam saiz 9-10
ko nak kasik bigfoot pkai ke bang ? Image
itu mmg size kaki gua daaaaaaaaa! Image ngai, tulun2 lah carikkan kat ipoh nuu..muahahahahahaha!
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Re: Adidas kampung @aka kasut getah

Post by CarSharF » 10 Feb 2006, 18:40

Adidas kampung aku dah hancur.. mase utk mencari adidas kampung yg baru.. aku try carik yg jenis biasa aku guna, jenis stud, tapi dah takde...

Nak mintak pendapat kat otai2 dlm forum nih... adidas kampung jenis ape yg ok? aku baru beli yang jenis ade tread pattern kat sole dia.. depth of thread 5 mm.. aku rase side grip hancur kot.. nanti aku try hambik gambar tunjukkan tread pattern adidas kampung yg aku baru beli smlm.. lepas test drive nanti aku story performance adidas kampung ku yang baru ini compare ngan yg jenis stud..
Aku suka pakai kasut getah "adidas kampung" jenama brand BINTANG. Memang tahan lasak. Jenis yang bunga macam tayar kereta, bukan jenis tapak stad. kuat grip. Aku pakai masih elok ajer lepas manjat 3 gunung yang tinggi lebih 7,000 kaki. Kilang kasut getah ni kat Batu Pahat Johor.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance » 13 Feb 2006, 12:26

mcmana rupa kasut tu ya... wa kilang batu pahat ke?sal tak tau ehh

xx K u R xx
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 05 May 2006, 00:31
Location: kedah

adidas

Post by xx K u R xx » 13 May 2006, 18:47

aku bace topik nih layan gak..hehehe
aku ade tips ni..
sebagai mana yang kiter sumer tahu,,kasut getah yang baru beli ni memang la keraskan..
so...kalu nak lembutkannya,,korang rendam dulu dalam air panas..
brape lame aku tak tau..
rendam la dulu semalaman ker..
tapi sebelum rendam amik bau dulu..hehehehe
act aku pun tak pernah buat..tapi ader otai habaq kat aku lar..

tapi memang untung ler sape duduk kedah pasai harga memang murah lagi la...not more than rm 4.

paling famous geng2 aku pakai bowling ler...
tapi aku paling minat yang ader calit 3 warna kuning tuh...perghhh faberet..
We Who Are Not As Others

User avatar
zackbadang
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 10 May 2006, 12:20
Location: Laut Dalam
Contact:

Re: adidas

Post by zackbadang » 14 May 2006, 22:30

aku bace topik nih layan gak..hehehe
aku ade tips ni..
sebagai mana yang kiter sumer tahu,,kasut getah yang baru beli ni memang la keraskan..
so...kalu nak lembutkannya,,korang rendam dulu dalam air panas..
brape lame aku tak tau..
rendam la dulu semalaman ker..
tapi sebelum rendam amik bau dulu..hehehehe
act aku pun tak pernah buat..tapi ader otai habaq kat aku lar..
Lepas rendam ngan air panas dalam 2 minit....pastu leh lah dihidangkan kepada kengkawan utk dimakan beramai-ramai...tapi jgn lupa masukkan perencah yg disediakan skali...ada dilekatkan di bawah tapak..wakaka...macam mi segera lak...

Ishh..betul ker main rendam2 ni..kalau ikut teori sains boleh jadi kot..sebab atom-atom akan mengembangkan berkadar langsung dengan tahap kepanasan air..hehe..aku bukan orang sains...tapi takpe..leh terai..
The worst day in the jungle is alway better dan the best day in the office!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 14 May 2006, 23:35

kat area dengkil pun murah lagi....
aku beli rasanya RM4 kot
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

Post by DEQNA » 15 May 2006, 19:59

kat area dengkil pun murah lagi....
aku beli rasanya RM4 kot
kat area umah ade lagi kasut bowling tu...tapi apek tu jual rm 7...mintak kurang tak dapt...em nak taknak beli la gak sbb nak naik gng nyer pasal...he..he..
<<SaVE tHE BESt FOR LaSt>>

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 16 May 2006, 08:39

Ada satu lagi brand Alpha sure lembut punya. Aku baru beli semalam kat Banting kedai apek tua 4 hinggit je.

Lanun Tua. :evil: :!:

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man » 18 May 2006, 12:11

aku dh beli sepasang kasut getah brand BINTANG...
semua nie sbb terpengaruhnya ayat2 korang ler...
walaupn pernah dgr pasal kasut getah tp xpernah ingat nak beli....
skrg aku pakai Hi-tech minggu nie nak gie LEW bleh try pakai kasut getah plak. Harga yg aku dpt RM5.00 murah ker mahal erk??

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati » 18 May 2006, 12:48

ninja
ko beli kt mna? aku beli tu ari RM 5.00 gak..tp nama
bowling..aku beli kt chulia street...yg leceh tu cina tu
aku minta kurnag seposen pun tk kasi..antu tui ..kedukut :D

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch » 18 May 2006, 13:42

aku dh beli sepasang kasut getah brand BINTANG...
semua nie sbb terpengaruhnya ayat2 korang ler...
walaupn pernah dgr pasal kasut getah tp xpernah ingat nak beli....
skrg aku pakai Hi-tech minggu nie nak gie LEW bleh try pakai kasut getah plak. Harga yg aku dpt RM5.00 murah ker mahal erk??
stendetla tu rm5........
*Home is where the heart is*

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 19 May 2006, 00:03

ade tpt murah lagi
kat genting aku jumpa rm4.60 tapi ah soh tu kasik rm4 jek.. i like it..
tapi jenis yg biasa takde stud

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 19 May 2006, 09:44

tak kesahla murah ke mahal
mahal2 pon still bwh seploengget
takdelah sampai beratusan ringgit
tapi grip cam sampritttt :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man » 22 May 2006, 23:14

aku dh try...laaa
mmg best giler....tp kaki agak sakit sket laa
alaaaa x gunung laa klau komplem sakit kaki nek gunung... :oops:
mmg sedap laa...lebih sedap dr hi-tech aku....
so for sure aku akan pakai kasut getah nie....tp layan LEW pun telentang gaks 7@8 kali masa nak turun.... :evil:


melati....

aku beli kat bayan baru......
cari punya cari at last depan umah aku yg jual...

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Post by rat-tat-tat » 26 Jun 2006, 11:50

beli kat pekan kajang sudah....
rm4.50...........bintang ader...bowling ader
bintang ader kaler2 kuning....comey..nampak cam K-SWISS :D :shock:
Image

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil » 27 Jun 2006, 00:12

heh... kasut getah penah jadik kasut aku g kuliah skali kes kasut basah kena ujan.. adala member yang sedar... nasib baik xramai tau... :lol: (hargai kasut getah..)

OrGbARu
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 02 May 2006, 15:01

Post by OrGbARu » 27 Jun 2006, 12:52

eloo..eh ropanya kasut getah ni leh tahan power nyer ek...dulu2 ms memula blaja pnjt2 gunung ni mmg ada yg sajest pakai kasut ni tp aku tak berani coz ada lak yg kata kalo tak besa nt kaki sakit coz kasut ni keras..aku ni takut ckit kalo sakit2 kaki ni nt susah nk bejalan..ye la kalo sakit kt tgh2 utan tu tak nyusah kan org...so smpi skrg aku tak penah try...tp tgk ramai la org2 lama pakai kasut ni...so insyaAllah lps ni aku pon nk try ler pakai kasut ni kalo ada trip lg...kiranya ni baik nya info tuk aku ler..arigatogozaimash...
AkUtETaPaKu

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 27 Jun 2006, 13:17

Kasut nie ropanya cam sama je. Tapi brand dia lain lain. Ada yang lembut ada yang koreh. So carik yang lembut punya pas tu pakai le setokin. Tapi kalau engkau banyak beno duit pakai le mahai mahai punya takut jatuh standard.
Orang lama cam kami yang tue ni pakai je kasut ni... banyak gunung nak sondol. Rosak tak sakit ati buang je, esok beli lagik tiga empat pasang sekali. Aku dulu pong rasa tak confiden gak tapi tengok nenek nenek kat Bundu Tuhan (kaki gunung kinabalu) jadik porter angkut tong gas lagik cam lompat lompat je pakai kasut nie.
Kita bawak diri je pakai kasut mahai (kopak lak) malu nyeeer.

Lanun Tua

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 28 Jun 2006, 11:01

nak sedap skek pakai kasut getah letak pelapik kasut yg mcm span tuh...
aku tgk rob letak pelapik nie masa gi rajah itu hari...
mmg tak sakit tapak kaki
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Post by rat-tat-tat » 28 Jun 2006, 11:54

oooooooooooo ye ek?
kalau tau org asli dan penoreh² getah yg pakai kasut nie..sure suke dia org nie.... :lol:
aku pun nak try...mueheheheheh :arrow:
Image

Post Reply