'Bigfoot' :: misteri alam rimba

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih

wujud ke mahkluk nie?

wujud & ada buktinya
14
78%
mitos semata-mata
4
22%
 
Total votes: 18

Fivesall
Pendaki Gunung
Posts: 73
Joined: 26 Dec 2005, 13:55

Post by Fivesall » 12 Mar 2006, 22:41

Karam Singh Walia tak suka masuk hutan ler bett...kalau tak tentu isu balak dah meletup

desperategaid
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 15 Dec 2005, 16:41

Post by desperategaid » 14 Mar 2006, 18:21

aku pecaya bigfoot ni wujud..
dalam hutan kita ni brape persen je makhluk yg dah dikaji..biodiversiti kita ni paling kompleks di dunia..so tak mustahil menatag tu memang hidup!mcm baru2 ni la kat papua new guinea saintis jupa mcm2 species baru..seblom tu kat borneo..
so tak mustahil kan?

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau » 17 Mar 2006, 09:41

Diperolehi daripada ".wikipedia.org/
Malaysia merupakan salah satu daripada 12 negara yang telah diiktiraf sebagai kepelbagaian raya ("mega diversity") dari segi bilangan dan kepelbagaian flora dan fauna dengan 15,000 spesies pokok berbunga yang diketahui, 286 spesies mamalia, lebih daripada 1,500 vertebrat darat, lebih daripada 150,000 spesies invertebrat, lebih daripada 1,000 spesies rama-rama dan 12,000 spesies kupu-kupu, dan lebih daripada 4,000 spesies ikan laut.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 20 Mar 2006, 10:22

ya betol! tp still bagi aku, biarlah kemisterian incik mawas nie kekal dalam lagenda sahaja. bile masih dlm keadaan mistik, kewujudannya dihargai. kalo dah dijumpa, dikurung, diperdagangkan oleh golongan kapitalis buta ape lagi yg tinggal utk kita nak kekalkan warisan lagenda mcm nie utk generasi akn dtg?


sometimes, curiousity kills..
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Post Reply