plate nasihat

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

plate nasihat

Post by nadir » 02 Sep 2006, 16:52

s'kum semua,
saya nak mintak cadangan - contoh kata - kata nasihat yang boleh dilekatkan pada campsite - campsite di atas gunung . Kawan saya ada projek nak buat signboard kecik yang boleh dibawa dan dipakukan di pokok - pokok di sekitar kawasan pergunungan malaysia ni. so dia suruh saya bagik proposal, pastu dia akan carikan sponsor. nanti ada mana - mana group yang nak pergi mendaki, bolehla bawak plate ni sekali.

cadangan dari kawan aku:
1) kata kata nasihat dari segi kebersihan dan konservasi -
2) sertakan nombor hotline jab perhutanan ke , SAM ke , MSN ke.
3) url GO? sekiranya GO support, kenapa tak?

ada apa apa cadangan lain?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 02 Sep 2006, 20:02

buat yang mcm KHK dok buat tu lah yer....
elok jugak tuh tapi buat kecik-kecik dah la....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir » 02 Sep 2006, 22:21

itu suda tentu..... kalau buat besar gabai tak muat beg la pulak.... besar kotak tisu jer kot..... KHK buat camaner? lama tak masuk khk.... banyak sagat markas, kepala pun pening..... heheeh
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

silverstate
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 13 Apr 2006, 16:28
Location: Gunung Tunggal

Post by silverstate » 02 Sep 2006, 23:12

kalau kat tempat tu dah ada plate, jgn la pulak di bubuh lagi buat nyemak jer

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi » 04 Sep 2006, 11:30

nadir
bagus la tu kalau ko pun dah ada niat yang sama macam KHK dah buat sebelum ni, dulu KHK buat siapa yang bawak credit kepada si pembawanya, buat masa ni ramai ahli KHK je yang bawa plate tersebut dan team RMDC(rekreasi melayu.com) yang dah bawa plate KHK tersebut.

sorry arr nadir kalau KHK tu pening skit.. maklumla skop KHK more kepada hutan so byk skit la markas nye.. heheheehh

contoh:
Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Post by sid » 05 Sep 2006, 11:58

Nadir..
Plate tu dah ada ke? Kalo ada leh pas kat aku. Weken ni aku gi LEW
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir » 05 Sep 2006, 22:44

s'kum,

Sid - plate belum buat lagi, masih idea, bukan realiti lagi...saba ye... nanti dah siap bolehnaik LEW lagi sekali....

KukuBesi - ok, macam ni...... memandangkan KHK pun dah memang buat plate sebelum ni, apa kata kalau project ni saya kasik kat KHK? konsepnya boleh maintain sama, cuma ada addition sikit kepada kata - kata pada plate tu. Kalau sebelum ni guna duit sendiri, apa salahnya kalau ada orang sponser , tambahan dapat sokongan dari SAM - Sahabat Alam Malaysia. bagus tu. Kalau saya buat pun, akhirnya geng KHK , RMDC , GO punya orang jugak yang nak tolong bawakkan..... saya jadi macam orang tengah jer.... kalau 2 tangan boleh buat, kenapa perlu 4?

kalau line clear, nanti aku kasikan no tepon kawan saya, ko buat proposal dan deal terus dengan dia
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil » 06 Sep 2006, 02:49

Sid - plate belum buat lagi, masih idea, bukan realiti lagi...saba ye... nanti dah siap bolehnaik LEW lagi sekali....
tp ini idea musti mo laksana maa.. brebut2 la nanti yg bawak plat.. :D
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

Post Reply