Steve Irwin dah mati (info yahoo)

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Steve Irwin dah mati (info yahoo)

Post by rembau » 04 Sep 2006, 17:04

CAIRNS, Australia - Steve Irwin, the hugely popular Australian television personality and environmentalist known as the "Crocodile Hunter," was killed Monday by a stingray while filming an underwater documentary on the Great Barrier Reef. He was 44.
Irwin was killed by a stingray barb to the heart on Batt Reef, off the remote resort town of Port Douglas in northeastern Queensland state, his wildlife park Australia Zoo said in a statement.

Crew members aboard Irwin's boat, Croc One, called emergency services in the nearest city, Cairns, and administered CPR as they rushed the boat to nearby Low Isle to meet a rescue helicopter. Medical staff pronounced Irwin dead a short time later, the statement said.

detail baca sini http://news.yahoo.com/s/ap/20060904/ap_ ... obit_irwin

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 05 Sep 2006, 00:31

kesian dia....
seorang pencinta alam sekitar dan haiwan...
akhirnya mati di tangan haiwan jugak...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Post by nizran » 05 Sep 2006, 01:55

hmmm..

kehilangan seorang pencinta alam semulajadi...

harap tidak mematahkan semangat pencinta alam, ingat undang2 pengakap no 6, kasihkan binatang..

kalo nak mati, di mana2 pun bole mati.

papehal pun, saya akan kumpul dvd2 die nanti, seorang yang wajar di respek..
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil » 05 Sep 2006, 04:31

hmm... sblum ni aku de dngar dia dh mati kena ngan buaya.. tuptap2 kluar plak crita dia mati kena ngan stingray... ada yg buat fitnah nih...
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister » 05 Sep 2006, 11:33

tu la aku pon dgr dia dah mati dulu.. camne bleh mati lagi skali.. tapi ni betol2 official la.. dah kuar CNN ..

mamat ni punya keje mmg high-risk laa.. aku respek abih dorang laki bini tapi maut mmg bile2 masa je utk keje2 camni..

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Post by sid » 05 Sep 2006, 11:54

aku respek gak ngan dia ni... dari bapak dia sampai ke dia anak beranak semua pencinta alam, boleh buat zoo sendiri siap hospital... tapi dah banyak orang barat yang macam dia. cuma astro lum beli lagi documentation diaorg.. thankiu steve, rasa macam nak nangih lak
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

Post Reply