Page 1 of 1

Steve Irwin dah mati (info yahoo)

Posted: 04 Sep 2006, 17:04
by rembau
CAIRNS, Australia - Steve Irwin, the hugely popular Australian television personality and environmentalist known as the "Crocodile Hunter," was killed Monday by a stingray while filming an underwater documentary on the Great Barrier Reef. He was 44.
Irwin was killed by a stingray barb to the heart on Batt Reef, off the remote resort town of Port Douglas in northeastern Queensland state, his wildlife park Australia Zoo said in a statement.

Crew members aboard Irwin's boat, Croc One, called emergency services in the nearest city, Cairns, and administered CPR as they rushed the boat to nearby Low Isle to meet a rescue helicopter. Medical staff pronounced Irwin dead a short time later, the statement said.

detail baca sini http://news.yahoo.com/s/ap/20060904/ap_ ... obit_irwin

Posted: 05 Sep 2006, 00:31
by betterman
kesian dia....
seorang pencinta alam sekitar dan haiwan...
akhirnya mati di tangan haiwan jugak...

Posted: 05 Sep 2006, 01:55
by nizran
hmmm..

kehilangan seorang pencinta alam semulajadi...

harap tidak mematahkan semangat pencinta alam, ingat undang2 pengakap no 6, kasihkan binatang..

kalo nak mati, di mana2 pun bole mati.

papehal pun, saya akan kumpul dvd2 die nanti, seorang yang wajar di respek..

Posted: 05 Sep 2006, 04:31
by nabil
hmm... sblum ni aku de dngar dia dh mati kena ngan buaya.. tuptap2 kluar plak crita dia mati kena ngan stingray... ada yg buat fitnah nih...

Posted: 05 Sep 2006, 11:33
by uglysister
tu la aku pon dgr dia dah mati dulu.. camne bleh mati lagi skali.. tapi ni betol2 official la.. dah kuar CNN ..

mamat ni punya keje mmg high-risk laa.. aku respek abih dorang laki bini tapi maut mmg bile2 masa je utk keje2 camni..

Posted: 05 Sep 2006, 11:54
by sid
aku respek gak ngan dia ni... dari bapak dia sampai ke dia anak beranak semua pencinta alam, boleh buat zoo sendiri siap hospital... tapi dah banyak orang barat yang macam dia. cuma astro lum beli lagi documentation diaorg.. thankiu steve, rasa macam nak nangih lak