Sembang powil

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sembang powil

Postby nadir » 06 Jan 2011, 17:58

bro nadiaq... kalo takde geran mau beli semata2 untuk main offroad je tak bole ke... ade problem ke macam tu...
ke ade roadblock dalam hutan tu... :lol:
woo nak main dalam hutan saja boleh la,tapi takleh naik jalan langsung la.. kalaupolis buat hal nahas woooo... road tax tak ada, insurance tak ada. kalau modify lagilaaa kena..

pakai LR dulu sebelum duit cukup nak beli toyota...
hehehehehehe... kalau camtuh, sampai bila bila pun tak cukup duit...... :mrgreen:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 07 Jan 2011, 00:09

duit xcukup mau ambik cash cam ko la nadir..

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 07 Jan 2011, 11:09

mongkut kalo landrover tender polis pun sama gak...
ader org dlm bleh la menang....
sbbb skang dah ramai yang berebut.... diorang up harga cecah 20k..
paling murah aku bleh ejust 110 kat ipoh laaa.... keling botoi tuh tolak 30k...
boleh jalan siap roadtax...siap tukar nama...
pastu bawak masuk blackhawk wokshop refurbish jadi berkilat tak lebih 20k..

dah dua bijik keter customer aku tolong member aku refurbish kat blackhawk
aku nengok pun meleleh keter tuhh... beli ngan land rover malaysia pun tak cantik camtuh
keter aku...aku buat ikut aku punyer masa aku punyer bajet... lambat la siap

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Sembang powil

Postby biNGai » 07 Jan 2011, 12:14

50k baru dapat cantek on road ka? kalo ade duit jatuh dari helikopter genting bole la kot buat camtu..kalo kais pagi makan ujung bulan, manyak susah woo mao campak2 50k..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sembang powil

Postby nadir » 07 Jan 2011, 12:18

ish.... tak baik campak campak duit....

tapi kalau nak campak, mai campak kat aku laaaa.... hehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

mongkut
Pendaki Gunung
Posts: 73
Joined: 10 Apr 2007, 14:08
Location: Depan Kubur, View Bukit Tabuh

Re: Sembang powil

Postby mongkut » 07 Jan 2011, 20:21

bro nadiaq... betul la kate bro syed tu... saya mau angkat cash je... macam bro... :D sebab sume keta saye, saye angakat cash... tak suka berhutang...
duit beli toyota simpan tempat lain... akaun lain... tarak kacau punya...

noted bro mawi... memang saya pakai orang dalam... tapi tak tau la orang dalam tu kuat ke tak...
kalau saya da angkat LR nanti saya gi blackhawk tu... dekat je dengan ofis saya...

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 08 Jan 2011, 02:36

kalo itu hati sudah terpaut pade landy...cite ape pun tarak guna punya...
kalo ko nak 110 standet tp dah pasang aircond..kete kesihatan ade membe nak lego 20k..
kete jarang masuk utan..rege ko deal terus ngan die.aku malas nak campor..lokasi gombak..

kalo ko nak polis punye teruk skit..belum bikin.rege aku xtau.ko boleh pilih mane satu yg berkenan..ade 5-7 biji..
lokasi selayang..nak kete hardcore 40k..toyota specis ape aku xingat..

nak sr turbo ade bumper depan siap canopi kol mr ngai.. :evil:

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 28 Aug 2011, 18:53

salam geng.. sunyi ja topik ni..

takdak ka trip light and easy belah-belah utara ni? aku baru beli pajero petak. ingat nak kasik test sambil2 belajar dgn orang berpengalaman..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sembang powil

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 29 Aug 2011, 08:26

Kalau utara contac Nadir, tapi dia nak coti kawin lama tu.
Kalau Wilayah Tengah kami baru balik Endau Rompin semingu sebelum posa tu.
Lepas raya nak main Maliau Basin lak.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sembang powil

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 29 Aug 2011, 08:27

Che Khalid ada juga belah Gerik

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 31 Aug 2011, 13:48

Ada dengar perkhabaran 8hb sembilan ni ada geng nak masuk lata cermin, grik. ada sapa-sapa sini join?

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sembang powil

Postby nadir » 04 Oct 2011, 19:08

dengar khabar lata cermin sekarang ada jalan hiway dah.... takyah nak berperang macam dulu .
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 05 Oct 2011, 14:09

memang ada jalan baru.. dulu kena masuk lepas titi.. sekarang masuk sebelum titi.. depan kawasan rehat tu saja..

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sembang powil

Postby nadir » 05 Oct 2011, 19:18

ya betoi... kene bayar berapa sebijik? apsal diaorang bukak jalan baru bro?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 05 Oct 2011, 21:41

macam cerita baik je sal lata cermin ni...

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 06 Oct 2011, 00:11

highway pun jalan balak gak.. orang kata kalau bukan musim hujan, tayar AT pun boleh lepas. Aku baru dok planning nak try.. orang kata lagi, memang kena bayar RM50 sebijik keta. Kena bayar dengan sapa, aku pun tak tau..

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 06 Oct 2011, 08:40

diorang bukak jalan baru sbb nak pau duit laaaa...

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 06 Oct 2011, 08:51

tu la pasai..

ada owner pajero dak kat sini? yang dok belah utara lagi cun.. aku nak pi jumpa nak menuntut ilmu pasai kereta.. aku baru sebulan pakai keta ni.. nak pasang spare tank kat belakang pun tak lepas2 lagi.. takdak contoh..

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sembang powil

Postby nadir » 06 Oct 2011, 17:55

geng pajero ada banyak belah baling.... nama Ishak, tapi no phone tarak...heee
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 06 Oct 2011, 21:26

lari topik sikit.. en. nadir.. hammock ada stock dak?

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 07 Oct 2011, 16:21

RM50 entrance fees masuk Lata Cermin... fuh ada theme park ka kat dlm....
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: Sembang powil

Postby saadnordin » 07 Oct 2011, 17:30

dengar cerita begitulah.. entah betui entah tidak.. nanti pi try sendiri baru tau..

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Sembang powil

Postby soulfly » 07 Dec 2011, 11:13

RM50 entrance fees masuk Lata Cermin... fuh ada theme park ka kat dlm....
kehkeh
lama sangat...

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Sembang powil

Postby Tokwan » 07 Dec 2011, 11:42

Tokwan guna Pajero gak..baru 3 bulan....tapi tak main offroad...hehehehe.....bawak oghang ja.

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Sembang powil

Postby adventure inc » 07 Dec 2011, 12:27

tokwan nyer pajero luar pajero dalam maybach...
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Sembang powil

Postby Tokwan » 07 Dec 2011, 13:31

Wei...Maybach tu apa? hahahahaha.....

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Sembang powil

Postby adventure inc » 08 Dec 2011, 13:13

maybach tu antara kereta2 mewah la tokwan
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 08 Dec 2011, 16:05

maybach nih cam byk model yg kuar
Image

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 15 Dec 2011, 22:31

makin sunyi topik ni...

XMAS insyallah aku masuk pos keding,slim river..lepas sane 3hari 2 malam..
sape kelapangan boleh joint..bawak basikal skali..
kos sdn bhd..

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 16 Dec 2011, 11:10

Syed,
Taun dpn ada projek roger lagi bro.
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sembang powil

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 16 Dec 2011, 16:55

Phob
Bukan engkau selalu ada projek Skodeng ke :lidah: :kah: :evil:

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 17 Dec 2011, 15:01

ok phob nanti aku roger kalo ade projek lagi..

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 19 Dec 2011, 08:25

Hahaa abg kamal,
kantol la pulakkkkk :kah:
Abg pun kena join tau trip powil haha

TQ syed sweeper (lastman)...
aku dah tukar solenoid.... ntah apa cap jugak aku pun tatau huhu
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Sembang powil

Postby biNGai » 19 Dec 2011, 15:06

3h2m ka? aiyaaa..lama2 kayuh sana apa brg berroo..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 19 Dec 2011, 22:35

3h2m ka? aiyaaa..lama2 kayuh sana apa brg berroo..
cuti ma...
Hahaa abg kamal,
kantol la pulakkkkk :kah:
Abg pun kena join tau trip powil haha

TQ syed sweeper (lastman)...
aku dah tukar solenoid.... ntah apa cap jugak aku pun tatau huhu
selenoid ko bape ketul rosak???bape sebiji??

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 20 Dec 2011, 14:26

RM280 huhu.... tuka semua skali, dtg dlm kotak hitam, aku pun tatau apa cap/jenama
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sembang powil

Postby JeNaL » 20 Dec 2011, 16:30

heeh bila sembang ni baru aku ingat LC aku pun nak kena repair gak

1. Cermin depan nak kena tukar
2. Winch nak kena repair
3. Oil seal tayar depan sebelah kiri dan oil seal tayar belakang sebelah kanan nak kena ganti
4. Projek cabin belakang pun tak siap lagi

ni yg nak kena repair ni pasal masuk royal belum la...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 20 Dec 2011, 17:03

Jenal,

1. Ya cermin kalau x tukar tiba2 tgh drive leh meletop dah retak seribu.... aku dah penah kena huhu
2. Winch mau serbis jugak, paling penting solenoid tuh, aku tgh projek pasang solenoid dgn posisi lebih tinggi dari biasa, dan duduk di bawah bumbung, maklum laaa purata ujan tahunan kita yang tinggi, apa seal pun x jalan, air tetap akan masuk hehe
3. Owh sebut psl oil seal mau kena cek lagi, tapi lepas masuk utan lah hehe
4. Projek pa nal? buat rack kat kabin blkg ke? Chararrr...... bawah leh simpan recovery gear, senang bila2 leh withdraw kuar, atas rack letak barang2 laen....

Wah royal blum bila bro
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 21 Dec 2011, 12:02

jenal kalau nak buat oil seal...buat empat tayar serentak....
kalau tak seal lama tuh pulak yang liking.....sbb belah sana seal baru dah kuat.....seal lama akan terima tekanan yang kuat.....

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sembang powil

Postby JeNaL » 21 Dec 2011, 15:03

phob,

- winch aku dia punya holder stabilizer rod pecah
- selenoid tak pernah kacau dari 2002... ntah la ok lagi ker tak
- gear dlm dia pun dah rasa kena bukak gak... bunyi lain macam dah
- tapi winch aku ok lagi la fungsi dia
- takut time nak guna jer nanti kaput....
- ni nak kena cari tempat yg boleh buat la

- cermin tak gi report la .... nak claim insurance
- rasanya duu tukar cermin depan ni kena la jugak rm450 cermin saja.... ori toyota punya

- cabin dlm kat belakang tu... senang barang tak terabur... nak buat dua layer

mawi,
- hmmm ok note... yg belakang tu baru jer tukar masa buat bearing ari tu... mungkin workshop tu pasang tak betul kot...
- tapi tak pe la... iol seal ni satu dlm rm10 jer tak silap.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron