Sembang powil

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 03 Sep 2010, 15:29

Abg Lanun,
wah, import dari mana tuh SR Turbo tuh... tu baru charar.... cayalah bang
nnti kita tunggu kapten GO kita organize trip powil lagi hehe... Jenal noted tau...
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 03 Sep 2010, 17:08

Ngai,
aku terjelabak aritu masa ngundo kat tempeyek le, manede layan kebun la ni...
ini mekap lipstik skit2 utk balik raya.

Brogading,
itu bengkel bukan landy punya, bengkel cap ayam aje, ada jual barang seken heng yg mmg aku tgh carik, tapi bukan utk landy.

Abg Kamal,
Keje Gaban ada kosong tu, cepat2 le jadik Gaban.

Defcon
Webmaster Team
Posts: 307
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Sembang powil

Postby Defcon » 06 Sep 2010, 22:05

Salam kengkawan,

Huhuhu.. mana ek nak cari stiker ke decals pepe nama asalkan stiker bebesau yang selalu ditepek kat body powil nie? huhuhu kalu leh nak cari bebelah Selangor/KL atau Taiping huhuhu... err USJ pom boleh:)

*p/s HUhuhuhu.. bapak panjang thread powil nie huhuhuhu.....
.::[x]:

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 13 Sep 2010, 19:43

[quote="JeNaL"]

winch yg askar pakai tak silap aku warn model m8000 atau xd8000

askar punye winch dorang pakai 9000 @ xd9000 & 8274..
8274 terbaik dr ladang...selalunye winch dorang made in usa..

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 14 Sep 2010, 17:03

Defcon,
kalau mau plain sticker yg bapak besar punya leh carik kat jln pasar....
tapi kena potong sendiri lah nak shape mcm mana, segitiga ke petak ke bulat ke.... semua atas kita punya design... DIY

Direction;
Image

Syed,
wah kalau ada lebey winch WARN tuh roger2 aaa
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Sembang powil

Postby biNGai » 15 Sep 2010, 02:42

begeding : ade winch seken cap warn mao jual..roger yan bas skolah utk ketelangan lanjut..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 15 Sep 2010, 08:28

Ngai,
Yan bukan ada PTO kaaa? ke nak pasang backup winch? waaa powerrrrr
Winch perut kaaa winch blkng kiri kanan kaa... haha
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 15 Sep 2010, 10:55

abg bargading pun bleh buat sticker jugak.... tapi sticker dia munger2 laaa....nengok laaa kat keter dia...abg jiwangggggggggggg

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sembang powil

Postby nadir » 15 Sep 2010, 11:52

hehehehehe tu baru sticker kat bonet tuh... cuba bukak dada dia tengok taman kat dalam... kalah taman bunga pulau pinang tu woooo....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sembang powil

Postby JeNaL » 15 Sep 2010, 13:43

bila lak nak buat trip powil ni.... syed ko ada tempat best ka...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 15 Sep 2010, 14:12

apa laa angpa nih,
tu bunga seni laa bukan bunga dalam taman....
ART tu seni angpa tau dak....

Hah mana Nal?
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 15 Sep 2010, 15:41

jenal ko kate nak bwk pg sg salan...

aku kat kedah skang layan riding skit..
pg td dorang ride naik jerai..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Sembang powil

Postby biNGai » 15 Sep 2010, 16:00

bla la pegi kedah tk ajakkk..

aku on the way gi Lepar Utara layan aquarium sat..


sg salan apa cer? mau pegi ka tamo wei?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sembang powil

Postby JeNaL » 15 Sep 2010, 17:55

sg salan ada masalah la..
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Re: Sembang powil

Postby Farid McGuire » 15 Sep 2010, 19:51

ngai pegi gunung ais kah..
sg salan prob apa jenal?..

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 16 Sep 2010, 00:32

gunung ais????

kete x cukup sifat lg la...
aku rase powil geng GO yg leh lepas jenal nadir & phoppy je
yg lain tu...simpan dulu la...bape btg sg mau cross ma..
mau cangkul lg mau repair jambatan lg...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Sembang powil

Postby matsaiko » 16 Sep 2010, 12:26

lastman dah main lama powil pon tak bole lepas lg ka? :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 17 Sep 2010, 21:20

Image

Uploaded with ImageShack.us

silakak punye tokey, adaka mintak 10k. kang aku bako kang, pueh ati, sama2 x dpt.

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 18 Sep 2010, 09:58

mat..itu powil leh lepas tp itu duit mau bikin xleh lepas..

mr labu.kalo tokey tu mintak 10k kire manyak murah la..
lu check market tgk bape...

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 18 Sep 2010, 11:03

model 109 tuh labu harge 10riban nak kater mahal tadek laaaa sgt... body cantik lg... cam baru lepas cat jerrr.... kalo keter in runnig condition kire ok laaaa tuh... tokey tuh ader pasang ekon x?

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 18 Sep 2010, 12:45

Keta baru peh cat.enjin out,saspensi out,interior out,masa diorg cat blk tu,byk skru ilang.
Kira consider body je 10k tu.

Sapa2 ada area padang temusu sana,gi le tgk.ada 2 bijik.single cab. Ekon ada,3hp.hehe

Ninja turtle pon ada.kondisi superb.

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 19 Sep 2010, 10:11

aku br je balik dr ulu kerling pg ni...tgh mlm pg subuh sudah kelua la..saje melawat kwn land rover...
so kesempatan tu sempat la aku tertanye sal 109 ni...

1..sangup tahan minyak 109??? 1 gelen ( 4 liter ) boleh pg 15km je...so full tank 200km..berani??
2..bumbung kompom akan bocor..
3..keadaan tingkap depan ko penah tgk???angkat sekeping pastu angkat letak belakang..old scool sgt..
4..akon mau bikin lg..radio lg..sal 109 dtg kosong je..
5..engin bunyi kuat maksima..

so advance aku kalo mau pakai landy baik ko dr 110..mahal skit tp puas ati..tarak pening mau bikin byk2

balik dr kerling aku ade nampak landy 90s mau lego..rege aku x

sal gunung ais lak...masuk 2 hari kelua 2 hari..bergantung water level pulak..

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 19 Sep 2010, 10:57

109 nak main dlm kebun mmg ok laaa... tp nk ooffroad atau jln town baik 110...
tak ramai yg sangup mentain 109... karburator sekali tekan minyak tak ingat esoknyer.....
mekanik pun ramai lari kalo nengok 109 break down...
nk carik landy murah pun dah susah dahhh...
kat kerling tuh defender 90 saki baki projek pergau arituh...
member aku beli 25riban sebijik.... keadaan mmg sedih laaaa....
kena belanja lagi 15riban baru bleh jalan sempurna...
tapi anything barang rosak...boleh datang semula mintak tukar kat situ....
kalo masuk tender pelupusan gaberment...tadek org dalam tak leh menang nyer...
nak menang kena letak 20riban utk sebijik kereta...

ninja turtle pun terbaik gakkk...cc 4.2....bayar road tax jer laaaa

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 19 Sep 2010, 14:35

untuk model 90, 109, ngan 110 ni, apa enjin leh masuk?

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 19 Sep 2010, 15:09

aper sajer yg ko rase power.... yg penting rajin ubah mounting enjin... pastu nk modofit blk...
kat woksop aku ader yg pki enjin volvo... enjin v8 petrol.... defender enjin 1jz pun penah masuk woksop... enjin rotary jerr aku x penah juper lagi pasang kat defender....

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 19 Sep 2010, 21:28

Dpt masuk rotary engine 1.3 pon lagi bagus.roadtax rendah skit.

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 19 Sep 2010, 21:57

kalo kete ko pun masuk blackhawk...pening la tokey bengkel....
kete kabus pun x abis2 layan bush...dei mawi itu atek pun sudah pening sal kete ko..
mau tergelak pun ade bile die cite kat aku mlm td...

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 20 Sep 2010, 08:32

Labu,
cayalah krn kepercayaan anda ke atas landy, welcome to landy world....
apa2 leh refer kat otai mawi the landie guru....
Ninja huh larat ka pakai, roadtax brapa minyak brapa, parah wooooo 4.2

Mawi,
byknya bushing keta ang x settle2 lagi kaaa....
winch da masuk kaaa
haha syed apsl atek pun x leh solve misteri landy ang kaaa? kikiki

Syed,
wah Gunung Ais, menarik gak tuh... keta aku x ready lagi, tgh run-in lagi, at least kena jalan 1k km, monitor dia punya air dan minyak.....
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 20 Sep 2010, 16:28

Suatu hari nanti, Landy pasti akan ku miliki. tapi, setakat ni dah takde lagi halangan utk memiliki Landy, kecuali wang ringgit. hehehe...

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 20 Sep 2010, 16:54

sabarrrrrr labu.... aku dulu cam ko gak.... lagi laaaa.... tgh kumpul duit tetiba kuar iklan raya petronas pakai defender 90.... menggigil aku terus tak bleh tido.... siang malam asyik mimpi.... setahun pas tuhh baru laaa aku dpt blk raya naik land rover.... tak kisah laaaa org kampung panggil land robarrrrr.... walau tahun nih aku blk raya naik bas... tp kalo fuel pam dah siap servis.... mlm nih gak aku pasang.... skali ngan timing belt baru ngan tensioner baru....

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 20 Sep 2010, 20:28

dear mr phopy...

gunung ais mmg mau pegi tp skit time lg la...tgh setting charopee skit...skit je lg..
xpun ko open la terapai...hehehe..

itu atek pun pening wooo dgn cah...tp ape mau bikin wang tarak tp mau main kene itu macam la..
aku pun itu mcm la jugak...kire punye kire sudah mau 75k abis...tu pun belum komplet lg..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Sembang powil

Postby biNGai » 20 Sep 2010, 20:43

75k abeh? ko wat apa syed?

weh jom aaa sg salan..suda ada kaki yg bole bawak masuk sana..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 21 Sep 2010, 08:28

Syed,
Wallaulee byk toi ko habiskan utk hilux kesygan ko tuh... tapi tu lah mmg hakiki powil...
Byk habih duit sbb upgrade tu dan ni, taya laa, gear ratio laaa, locker, enjin dan mcm2 lagi....
Mmg x penah habih kalau nak dibuatnya huhu...
Satu lagi time renew roadtax, dibuatnya jantung berhenti berdengup 2 saat woo, huhu
(psssttt tapi kalau mau miliki landy, standby lah dana 2x lebey k, kiki)

Syed lagi,
AT Terapai tuh trek 4x4 dia sket sgt laa syed, lagipun jalan masuk dia konpius sket, rasanya aku pun x ingat dah, hmm kalau nak aku cuba dptkan koordinat GPS dari mmbr. (kalau dia ada save ler)

Ngai,
Sg. Salan tuh kat mana dan mcm mana trek dia, hmm menarik gak nih....
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 21 Sep 2010, 16:50

mawis,
nenanti, aku rase kene sereng le bengkel ko dulu. nak dapat "feel" landy. ekekeke...
tak dapat belek sendiri punya sekarang, kasik belek org lain punya dulu pon ok jugak. (walaupon bunyi lucah, tapi niat aku suci)

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 21 Sep 2010, 17:10

aku lepas opis mmg selalu pergi woksop.... kat woksop buat kerje smpai tgh mlm... nak datang tepon 0163878094... aku tunggu depan econsave kg subang... atau depan monterez golf....

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 21 Sep 2010, 18:09

lorrr... tak jauh ohpis aku upanye... ekeke.. bengkel tu area mane? ape name kedai, kot2 senang aku terjah je

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Sembang powil

Postby lastman » 21 Sep 2010, 20:49

labu kedai tu namenye BLACKHAWK xde signboard...area kg melayu subang...
tokey kedai dtg kol 3 ptg..

phopp..biase la main powil....pasang xpuas ati tukar lg...
itu terapai bape kilo mike offroad...dgr kasar skit trek...tp happy ending..

sg sala area jerantut..ade lata telur gak area tu..

Labu
Pendaki Gunung
Posts: 46
Joined: 16 Jun 2006, 01:00

Re: Sembang powil

Postby Labu » 22 Sep 2010, 00:00

ok. tenkiu. dekat sesangat le ngan opis aku. tapi, selalunye aku mmg tak masuk opis pon. muekekekeke...
nanti ku jenguk2kan jugak blackhawk down ni

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Sembang powil

Postby bargading » 22 Sep 2010, 11:28

Syed,
haha off-road dia cuma 3km....
intro rug dia dalam, kasik taya depan whellie, lepas tuh jambatan kayu dah x kuat, kena support kayu kat bawah...
satu lagi part cross anak sungai, tapi dah ada lubang dalam sbb kena gali dgn XT rasanya, kalau SWB besh leh lepas hehe

Labu,
woh Blackhawk pun leh down... Land Rover pulak and over teruih kiki
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sembang powil

Postby kabusgunung » 22 Sep 2010, 11:48

labu ko lalu depan econsave... econsave dok belah kanan ko....
lepas econsave ader simpang kiri.... baru laaaa ko juper singboard kecik nak ke blackhawk... org tak pasan sgt sing bord tuhhh sebbb ader sign bord gambo kambing kat situ... blackhawk nnt akan duduk belah kanan ko... pintu pagar warna hijau


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron