Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby Farid McGuire » 11 Jan 2010, 13:33

gua dapat mesej ni.. saja forward kat GO.. mana tau ada yang berminat-


Sdr sdri sekalian,
Selamat tahun baru 2010 dan salam 1Malaysia!!

sila umumkan kepada saudara mara yang tinggal di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor,
bahawa 31 RAD akan mengambil anggota baru AW untuk unit tersebut.
Berharap kawan-kawan disini dapat menyahut program ini.

Sesipa yang berminat, sila hubungi :
Sdr. Wong : 0193117765

Objektif
1)Menggalak dan menyelaras penyertaan belia dalam pasukan Askar Wataniah.
2)Membina semangat bertoleransi dan emosi bertabah.
3)Mempunyai gaya hidup yang sihat dan berdisiplin.

Hari Pengambilan Anggota Baru
Tarikh : 31 -01-2010 ( Ahad )
Masa : 0900h hingga 1200h
Tempat : 0900h berkumpul di tempat letak kereta,
Muzeum TUDM, Lapangan Terbang TUDM Sungai Besi, Kuala Lumpur
Bilangan : Anggaran 100 orang
Umur : Golongan belia tempatan yang berumur 18 hingga 40 tahun
Yuran : Percuma
Program : Ceramah AW, Tayangan Video ATM, Pameran peralatan, Kaunter Pengambilan Anggota Baru ( Borang Awal )

Fungsi Askar Wataniah
Tenaga pengganti terlatih kepada Angkatan Tetap.
Membantu Angkatan Tetap dalam operasi Keselamatan Dalam Negeri.
Membantu pihak berkuasa awam dalam operasi bencana / kecemasan awam.
Mempertahankan kawasan belakang & jalur perhubungan semasa perang atau darurat.

Syarat-syarat menyertai Askar Wataniah
1.Rakyat Malaysia sahaja
2.Berumur antara 18 hingga 40
3.Sihat tubuh badan a) Ketinggian 1.62m (5’2”) – minima 1.57m (4’8”)
b) Berat Badan 50kg (105Ib) – minima 48kg (95Ib)
4.Sekurang-kurang mempunyai Sijil PMR ( Tingkatan 3 )

Dokumen yang diperlukan ( Photostat 4 set, original tidak perlu ) :
1.Kad Pengenalan ( depan belakang di mukasurat yang sama di kertas size A4 )
2.Surat Beranak
3.Sijil Perlepasan Sekolah
4.Sijil Pendidikan ( SRP,SPM,STPM,Kolej,Ijazah dll )
5.Sijil Penyertaan persatuan atau aktiviti ( Jika ada )
6.Gambar passport berwarna ( 4 keping )

Jika sudah berkahwin, sila lampirkan :
1.Kad pengenalan Pasangan
2.Sijil Perkahwinan
3.Sijil Beranak ( Anak )

ps- ini bukan unit simpanan infantri AW siri 500.. tapi Rejimen Artileri Diraja- RAD.
sapa yang masa kecik minat main meriam buluh boleh lah apply.. mana tau ada luck boleh main meriam betul lak lepas ni..


:lol: :lol: :lol:

User avatar
pendaki_labuan
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 03 Apr 2006, 20:35
Location: xpenang,xseremban,xlimbang,xKK Sabah n Putrajaya
Contact:

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby pendaki_labuan » 11 Jan 2010, 20:54

aku tak layak dah.... umur dah lebih...
pada yg layak tu ape tunggu lagi.... AW ada bayar elaun masa latihan 8) 8)
The JUNGLE can be your BEST friend or your WORST enemy :-)

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby gogoyeaha » 19 Jan 2010, 00:55

aku prebet (b) AW Rej 515

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby Hangar 18 » 20 Jan 2010, 14:20

aku prebet (b) AW Rej 515
patut le aku tengok muka ko mcm muka askar pencen jer..

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby khalid » 20 Jan 2010, 19:02

aku prebet (b) AW Rej 515
zizi aku ingat hang dari senoi praaq punya rejimen.
rupanya AW jugak kaa.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby biNGai » 20 Jan 2010, 23:14

senoi praaq rejimen mawi laa..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby gogoyeaha » 22 Jan 2010, 00:11

hehehe...hampagas betul

apapun...bagus masuk AW ni.
w/pun sukarela...tp mental torture mengalahkan benum via ulu cheka.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby biNGai » 23 Jan 2010, 23:17

ko mana penah masuk ulu cheka chezie..fyi, trip yg paling mental torture adalah ketika kt kemsite tk dapat minum milo psal milo tertinggal dlm train..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby gogoyeaha » 26 Jan 2010, 00:50

hehehe
taktik mencatu ration salah satu approach latihan AW
sebab tu aku survive tanpa milo...mental aku kuat hasil didikan rejimen515
jgn kata milo...kalau chef with rations aku xdpt join sebab train bengong jln 1 jam awal sampai chef xsempat naik train pun aku boleh survive. hahaha

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby che'gu » 07 Sep 2010, 01:07

biasanya berapa lama eh latihan/kursus utk rekrut baru AW ni yer?

power stick
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 10 May 2010, 13:00
Location: Nilai, N9

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby power stick » 14 Sep 2010, 00:59

aku laks LTM (B) Rej 512AW

User avatar
youngVip
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 13 May 2008, 17:48
Location: Selangor
Contact:

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby youngVip » 09 Feb 2011, 23:48

sekarang ade lg ke?bile plak pengambilan terbaru?aku stay subang jaya/kl..so kat mane kem terdekat?setahun sekali je ke pengambilan dia?
Hatred Is My Power And Execration Is My Life. You Will Feel The Real Power Of My Curses When You Are Full Of Hatred
http://harithiskandar.blogspot.com
http://www.wanroslina.com

power stick
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 10 May 2010, 13:00
Location: Nilai, N9

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby power stick » 17 Mar 2011, 00:54

ttg pengambilan aku krg tau...tp klau kem terdekat aku rasa 502AW kat Shah Alam, lokasi x pasti...cuba tgk google map

harith
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 24 Apr 2011, 19:29
Contact:

Re: Pengambilan Anggota Sukarela AW 2010

Postby harith » 16 Feb 2012, 10:37

utk tahun 2012 ni ade ke?if ade tlg roger2 aku yer..nnti aku lanje makan :p


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron