Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby rainmaker » 21 Oct 2011, 14:19

ok nnti pape updet lg. nk tye cmne jalan nk g tempat tu ek
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 21 Oct 2011, 17:32

rainmaker,

check pm untuk details camna nak ke intake.

User avatar
lusuh adventure
Pendaki Gunung
Posts: 189
Joined: 14 Aug 2008, 14:44
Location: kuala Lumpur
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 9 - 10 Julai

Postby lusuh adventure » 23 Oct 2011, 00:25

tarikh kelas terbaru:

29 & 30 oct 2011.
Terbaik dan menarik...alamak tarikh tu anak potong jambul pulak dikg...semoga program sukses..
welcome adventure to lusuh adventure ever-green exprience
we sale outdoor gear by online, visit us: http://lusuh.com.my/

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 24 Oct 2011, 17:43

setelah sekian lama tak bersekolah bwh fly, rasa tak sabar plak nak bersekolah bwh fly ujung minggu ni.

Sebelum ni dah 2 kelas bwh fly dibuat :

1. x'mas 2008, pengajar En Ismail iaitu Pengerusi Persatuan Mendaki Terengganu PMT
2. 2 tahun lepas plak pengajarnya adalah saudara Ir Rembau Modetar Gunung Online
3. tahun ni plak oleh Abah Tahir iaitu Guide Trans Rabong & Guide Rafting Nenggiri.

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby rainmaker » 24 Oct 2011, 19:33

LIKE abah tahir...
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby kambinggurun » 24 Oct 2011, 23:24

pendi jalan masuk ke kemsait tu sejam trekking? aku mcm takley overnite, tp aku join jugoks la siang sabtu ngan ahad tu dun wori.
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 25 Oct 2011, 00:06

aha. sejam je trekking. bleh.. no prob untuk ko yg dah mmg kaki sondol.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 28 Oct 2011, 16:05

esok pagi start eeaaa
okeyy jupe mung di nung :D
_________________
_________________

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby rainmaker » 28 Oct 2011, 23:44

baru balik dari tioman. sok nk masuk utan pulak.huhu
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 28 Oct 2011, 23:48

jgn lupa bawak pen/pensil & buku nota..kata nak masuk kelas.. heheeee
_________________
_________________

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 31 Oct 2011, 11:04

Alhamdulillah.

Kelas bwh fly bersama Abah Tahir complete. Walaupun ada jurang dari segi peringkat umur, pengalaman, kerjaya namun disebabkan minat yg sama kita boleh berckap/berkomunikasi menggunakan bahasa yg sama.

Jutaan terima kasih terhadap Abah Tahir yg sudi datang dari jauh nun dari daerah Cintawangsa & berkongsi ilmu yg beliau miliki bersama kami. Pengalaman beliau bermain hutan yang lebih dari 40 tahun mana mungkin dpt dicedok dalam masa 2h1n namun begitu apa yg berjaya dicungkilkan serba sedikit ini insyaAllah akan disimpan & diguna pakai.

Jutaan terima kasih juga kepada line up yg menyertai program ini. Minta maaf mana yg terkurang @ termakan.

Akhir kata insyaAllah kelas akan menyusul lagi di masa2 mendatang.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby irmuaaz » 31 Oct 2011, 13:53

Sorry tak dapat sertai. Shahrul bagi coordinate lambat, tak bagitau grid apa/format apa. Aritu ingat nak bagi pinjam equipment Primus bagi korang test pakai tapi tak sempat lak nak pass kat Shahrul
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby rainmaker » 31 Oct 2011, 19:50

terbaik!
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 01 Nov 2011, 01:20

gambar dari kamera ko pun terbaik rainmaker..
seluruh perjalanan kelas dpt dijelaskan dari lensa kamera ko.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 01 Nov 2011, 18:08

salammm...terima kasih kepada incik gogo Hangar 18 di atas penganjuran kelas sembang bawah fly yg amat menarik ini. terima kasih tak terhingga jugak kepada abah tahir & che man yg sudi mencurahkan ilmu2 dan petua org2 lama dalam dunia outdoor yg begitu berharga takkan jumpak dlm buku teks punya. dan rakan-rakan lain yg rajin2 dan ramah belaka.

insyaallah kalao ada trip mcm ni lagi kita boleh join sama2 berkongsi dan mengembangkan ilmu warisan. tempat camping pun menarik, tersorok tapi senang akses :D
_________________
_________________

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 01 Nov 2011, 18:10

Sorry tak dapat sertai. Shahrul bagi coordinate lambat, tak bagitau grid apa/format apa. Aritu ingat nak bagi pinjam equipment Primus bagi korang test pakai tapi tak sempat lak nak pass kat Shahrul
hehehe...sori tokei primus..next trip join2 le boleh kenal2 dan berkongsi minat jugak pengalaman :minum:
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby irmuaaz » 01 Nov 2011, 19:39

isy aku bukan tokei. Aku kuli je. Ok ke lantern hari tu?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 02 Nov 2011, 20:23

okey je..pakai slow fuel je..save sket..haha
_________________
_________________

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 07 Nov 2011, 10:08

Rul,

kalo Karrimor X-Lite 300 Lightweight Trekking Tent 2.52kg amacam?

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 07 Nov 2011, 12:33

utk 3 org aar?
boleh kut.. booking dulu, nnt saya dtg rumah kasi duit booking
_________________
_________________

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 07 Nov 2011, 21:46

cantek rul. jumaat mlm sabtu ni jom kita ngeteh.

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby rainmaker » 08 Nov 2011, 09:53

wohooo shoping shoping
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 08 Nov 2011, 11:13

pe lagi rainmaker,

jom le turun ngeteh equine jumaat mlm sabtu.

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby rainmaker » 08 Nov 2011, 13:10

xdpt la bro. ade job hujg mggu ni
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 14 Nov 2011, 11:48

Sorry tak dapat sertai. Shahrul bagi coordinate lambat, tak bagitau grid apa/format apa. Aritu ingat nak bagi pinjam equipment Primus bagi korang test pakai tapi tak sempat lak nak pass kat Shahrul
bro,

cara yg betul adalah contact gogo untuk nk dtg ke nak join ke.. bukannya contact peserta & deal something.

harap maklum.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby irmuaaz » 14 Nov 2011, 13:35

Minta maaf ye sedara Hangar 18. Saya niat nak singgah kejap je saja nak berkenal-kenalan. Rumah dekat sahaja di Puncak Jalil. Shahrul yang datang jumpa saya malam sebelum tu bagitau korang semua nak masuk dekat area rumah saya je. Tu saya ingat bolehlah saya singgah kejap.

Saya ada hal hari sabtu dan ahad masa tu. Jadi memang saya tak dapat nak join full program. Ingat nak datang bwk jajan ke untuk korang semua, lepak kejap dan lepas tu saya balik. Tapi minta maaf la sekali lagi ye sebab nak bulldozer sahaja. Memang tak betul cara saya tu.
Last edited by irmuaaz on 14 Nov 2011, 13:46, edited 1 time in total.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby Hangar 18 » 14 Nov 2011, 13:39

Small issue.
Okeh cun.. nanti kita ngeteh sama2 kat equine.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.

Postby shahrul » 14 Nov 2011, 14:03

incik muaaz kenalkan ini incik fendy
incik fendy kenalkan ini incik muuaz :keke:
Small issue.
Okeh cun.. nanti kita ngeteh sama2 kat equine.
bile ngeteh lg brooo.. setle lagi.. saya free je dari pagi sabtu sampai petang senin :minum:
_________________
_________________


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron