ulu tamu-dubai ( powil )

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 27 Sep 2011, 21:58

salam sahabat..makin suram topik ni..

ahad ni kalo rakan powil berkesempatan jom ngecas powil di batang kali selangor..
kos sdn bhd..8 pagi tungu di petronas sg tua

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 28 Sep 2011, 14:24

laaa..kate pegi minggu lepas? tifu-tifu aku aaaaa..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 28 Sep 2011, 14:52

patut mmg la pg mingu lepas..ptg sebelum pegi check minyak gearbox sudah kering..
nasib baik check sebelum masuk..ni mau check apasal kete aku jerking atas 80km..
kalo mau test winch ko meh la..enjin semput xpe..ni tpt mau test winch je..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 29 Sep 2011, 11:05

winch? apa menatang tu? ekekeke

aku tali strap pon tarak, lagi mao tanya winch ka? hehehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby kabusgunung » 29 Sep 2011, 17:24

bla ngai pasang winch senyap2....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 29 Sep 2011, 18:17

pasang angan2 tk salah mawi..eh ko masuk pos rekom ke nanti?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 29 Sep 2011, 22:13

meh la ngai...aku rekom pi xdpt pegi yellow pun xdpt..
sal mak aku mau pegi mekah sabtu tu..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 30 Sep 2011, 00:46

woo..tk dapek la syed..bling2 aku tgh poblem tu..saspek diesel pam punye hal
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby kabusgunung » 30 Sep 2011, 08:40

problem aper...ceciter
maybe aku x pegi rekom

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 30 Sep 2011, 19:22

tarak pikap laa..naik bukit je trus rasa cam berat bawak 1 tan kete aku..pastu masuk gear 1, 2, 3 ade jerking skit..aku saspek diesel pam/injector sumbat..apa buah pikiran ko plak?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 30 Sep 2011, 21:10

la aku ingat kete aku je yg tengah it macam..ko pun same gak ke...
hehehe..kalo jerking tu aku pun tgh cari apsal kete aku jadi camtu..kalo diesel pum..ayoooo
kalo berat cam kete 1 tan mmg la sr ko pun dah 1 tan ngai..
mase aku balik raye aritu kete aku berat semacam..check punye check turbo kong
skang tgh mencari apsal jerking lagi..tarak pa ini mingu aku bawak pomen skali masuk hutan..

1.check propeler turbo..takut ada goyang kuat
2.tukar diesel filter

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 30 Sep 2011, 21:12

mawi ape cite landy ko skang...
banyak lame bertapa...
yok mingu ni...

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby bargading » 03 Oct 2011, 10:32

Mawi,
kasik update sket psl landy ang tuh....

Aku punya winch lanih tabley pakai da.... solenoid kong huhu

Mamak,
rekom bila mau masuk... sori aku lupa tarikh dia huhu
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby kabusgunung » 03 Oct 2011, 10:54

land rober aku ada kat umah....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 03 Oct 2011, 22:59

mawi..CH punye powil ada kutu mau jual 20-30k..kire ok ka?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 03 Oct 2011, 23:42

ngai kalo itu punye harga baik cari KL je...

ngai cube ko check positif cabel ko..takut sudah koyak..
aku punye jerking sudah selesai..

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby kabusgunung » 04 Oct 2011, 08:50

kalo powil CH harga 30K baik pegi jumpa keling botoi kat jalan bendahara ipoh...dpt lagi cantiknyer

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 04 Oct 2011, 15:18

positif cable apa? kt bateri tu?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby bargading » 04 Oct 2011, 15:50

Ngai,
ko nak buat pa dgn landy CH 30k tuh?
Pimp my ride kaaa?
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby nadir » 04 Oct 2011, 19:06

lamaaaaaa tak masuk hutan ngan powil....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 04 Oct 2011, 20:51

nadir..ke dah lama x bertoyota...

tgh setting kete utk lata cermin pulak lepas ni..

ngai..itu cabel kaler merah hitam besar anak cari..cari dr bateri

poppy..amacam selenoit???dapat sudah..

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby bargading » 05 Oct 2011, 10:51

syed,
tarrak dpt lagi sbb skg pun tgh sengkek huhu.... aku mau cari albright mana mau cari eh? kalau yg cina, kotak hitam tu mau RM200+ gak huhu

nadir,
powil geli2 kat bukit gambir.... haha taun dpn lah projek powil... taun ni hmmm byk sgt benda nak buat
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby lastman » 05 Oct 2011, 18:37

poppy itu selenoit rege mmg itu mcm...
paling murah pun 80 seketul..4 biji sudah 320-00

saadnordin
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 27 Jan 2008, 16:48
Contact:

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby saadnordin » 06 Oct 2011, 12:24

nadir..ke dah lama x bertoyota...

tgh setting kete utk lata cermin pulak lepas ni..

ngai..itu cabel kaler merah hitam besar anak cari..cari dr bateri

poppy..amacam selenoit???dapat sudah..
lata cermin? nak ikut..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: ulu tamu-dubai ( powil )

Postby biNGai » 06 Oct 2011, 14:32

poppy, ingat ada wang lbeh sok mao angkat bikin keje kebun laa..naya powil aku wat angkut najis taik ayam tetiap bulan..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron