Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 05 Nov 2011, 00:39

heehee... mmg ah nak tapi kompom ah aku takdapat g... sebab org kata klu bini ngandung, memancing tuh pantang tuk laki dia.... org kata lah... tapi kamu ok jer... huu huu hebat gak beb
nak gak dengau ape petua nyer....

takpe lah nak layan sembang... takleh ek... heehehe
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 05 Nov 2011, 00:52

Ingat nak ikut dengar macam anak keli dah standby sebelah daiwa. :keke:

Kalau laki dia kerja nelayan susah gak la kalau bini ngandung takleh tangkap ikan ye dak? Bini hang ngandung gak ke?

Saya petua takde cuma common sense je lah,
Kalau nak kuruih eat less move more....
Saya tak go with the flow, saya enjoy the ride babe... hidup sekali sahaja
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 05 Nov 2011, 19:20

hee hee... sebeno nya bukan petua... tapi pantang pada bayi yg bahal di lahir kan... tuh yg org tua maksudkan,,,
aku nih mmg suka langgar pantang,,, tappi tak semua ler yg aku langgar..... klu isteri aku dalam pantang aku tak pasti lagi aku nak langgar gak ker nak sabar,,, waakakakakakaka

keli? huu huu tamau aku pegang binatang spesis ula nih..... eh custing pakai keli ke? aduh..... tak best nyer

nelayan? heeem ada satu pantang mengenai nelayan nih.... kamu tahu tak adab seorang nelayan untuk kelaut?...
diorang takde le memancing... mana nak dapat banyak ikan ye dak.. sah sah le menjaring.. so adab dia ialah... bila kua pagi tengk isteri tido camne... klu mengereng ke kiri nelayan akan lebih kan tebar jaring ke kanan..... klu mengereng ke kanan plak... diorang akan lebihkan tebar ke kiri.... maksudnya setiap tebar mestilah berlawan dengan yang haq di awal pagi tuh lah maksud nya.... tapi klu bini dia tido melentang plak dah takda cara lain yang diorang praktik kan...... guna cara lagi lama iaitu mulakan dengan bismillah hirohmanirrohim.... allahumma jannibnis syaitan wajabinis syaitan mimma rozaktani....

haahahahaa

tak kelaut lah gamaknyer kah kah kah
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 05 Nov 2011, 23:50

ooo ada lak macam tu ye tebar kiri tebar kanan. Kalau pakai pukat tunda lak camana ye?

Saya pernah tengok nelayan kat sabah (sipadan, ini cerita lama masa kat sipadan ada resort lagi) tarik naik ikan tuna (tongkol) 50 kilo pakai line and hook. Rod pun takde. Pakai tin coke je. Resort tu beli ikan tu harga RM50 saja tapi orang tu dah happy habis dah. Kalau abang tengok sampan dia macam tak percaya :). Saya kalau tak tgk sendiri depan mata pun takkan percaya.

Saya pantang camtu takde le. Pantang orang mungkir janji, menipu, atau cerita buruk kat belakang. Lain saya ok :)
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 06 Nov 2011, 02:00

ooow,.... saya plak pantang dapat haaaaaa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 06 Nov 2011, 02:31

Orang potong que dengan guna emergency lane pun pantang gak saya haha:)
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby shahrul » 06 Nov 2011, 20:07

kasi le dia guna emergency lane tu..mungkin emergency nak teberak :kah:
kita tak tau keperluan orang..

tapi kalo mmg salahguna mintak2 kena saman je :evil:
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 06 Nov 2011, 22:35

Emph yelah tu emergency. Emergency nak pergi kerja? Orang lain pun kena pergi kerja gak. Nkau nak ikut tak trip 11 hb ni shahrul? Esok kau buat apa. Jom gi batu dam
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby shahrul » 07 Nov 2011, 02:26

esok ai keja malam..nak pegi bila?? roger je
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 07 Nov 2011, 02:33

aisey lambat la nkau. aku dah set gi dgn geng gua lain lah. Ikut ah yg 10/11hb nyer
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby shahrul » 07 Nov 2011, 02:35

sori bang baru balik tengok wayang :keke:
10/11 khamis aar? bila mau gerak tu
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 07 Nov 2011, 03:12

10/11 dec tapi takper hujung minggu ni kita gi la lagi sekali tada hal
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby shahrul » 07 Nov 2011, 09:05

okeh roger
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 16 Nov 2011, 17:39

Isnin ni kau free tak shahrul? Lupa lak nak tanya
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby shahrul » 16 Nov 2011, 19:04

senin free pagi sampai petang je, malam udah kena keje..bila mau pigi call la
_________________
_________________

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby Tokwan » 01 Dec 2011, 14:38

Aiseyman...aku lama tak masuk sini, ghupanya Irmuaaz dah plan kayak punya trip ler....Tokwan la ni takleh kemana sebab anak sulong dok amik STPM, lepaih 14hb Dis ni baghu la free.

Lt Commander......beli fishing kayak yang 12 kaki lebih tu...saya beli jenis Mission Catch 390 (3.9metre), lepaih letak ataih Pajero tu....(saya guna Pajero V31 tahun 2001). Permit JPJ pun dah dapat nak letak kayak ataih Pajero tu.
Beli Kayak Sit On Top, lebih 12 kaki kigha baguih sebab kelebarannya 85cm tu memang stabil. Kayak saiz ni bagus sebab boleh bawak peralatan seberat 100kg lebih...(kigha khemah, flysheet groundsheet, ration, air, collerbox semua lepaih...Rod holder ada 3 (2 kat belakangm satu kat depan) dengan tempat selit paddle dan jugak simpan rod. Hatch depan yang luas, dan hatch belakang untk fish finder system Ada bait hatch kat tengah kaki.

Irmuaaz, bila nak plan dalam awai bulan Januari ni? Lama kayak tak tughun ayaq ni?

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 01 Dec 2011, 17:16

Saya trip last 10-11 dec dekat batu dam. Pastu cuti sampai bulan 3 pasal baby mau mari hujung tahun. Yang bulan 3 punya trip 14 hari kenyir roundabout, 150km. Recce utk buat solo bulan 6 nanti.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby JeNaL » 01 Dec 2011, 19:34

hehehe menarik... bila la boleh jumpa muazz sambil teh tarik area equine ....
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 01 Dec 2011, 19:56

Jomlah lepak malam ni. Dalam kul 10. HP saya dah pm abang tadi.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby Tokwan » 02 Dec 2011, 08:10

Alamak...Tokwan kalau banyak hari tak leh join, tapi takat 3 hari 2 malam tu ok....kalau ada trip cam tu takata 3 hari 2 malam, (hujung minngu) kasi tau...Insyaalah Tokwan join.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 02 Dec 2011, 11:56

10-11 lah tokwan kalau nak join. Nak masuk hari jumaat 9 hb pun takpe, yang lain datang hari Sabtu lah. 14 hari tak lama la tok wan kejap je dah habis.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby Tokwan » 02 Dec 2011, 14:27

Ujung tahun sibukla bro....nanti nanti la..Tokwan join...

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 02 Dec 2011, 16:20

kena tahun depan la. Saya cuti sampai bulan 3 sambut baby. Tada trip. Tunggu lepas tu la temenggor atau bera.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby JeNaL » 02 Dec 2011, 16:28

saya april nak masuk ke royal belum
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 02 Dec 2011, 17:14

Royal belum temenggor north ka? Boleh gak ikut. Naik kayak ke? Nak kena permit tak? Dah scout ke route? Kena sound Omar dgn Suhaimie ni haha. Tarik la Miqdad sekali. Dia nama je kerja kat situ tapi tak pernah sampai tu hahah
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby JeNaL » 02 Dec 2011, 17:56

april nanto saya punya main objektif nak shoot video di sira... bermalam di sira, buat ran atas pokok, pasang dua tiga biji camera infrared....hehehe tapi sambil tu nak gak layan xtvt lain.... hari tu duk sana 6 hari kat kejar tak puas...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 02 Dec 2011, 18:05

erm awak kat mana abg Jenal jom lah lepak minum teh boleh kita sembang lebih lanjut. Call la saya no phone saya dah pass dah. Payah la nak posting2 ni ... Saya pun nak buat shooting video sebarnya pergi kenyir tapi tangkap gambar adventure bukan tangkap gambar binatang
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby JeNaL » 02 Dec 2011, 20:45

set mlm ni jumpa area equine.... sape berdekatan jom la joint
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 03 Dec 2011, 01:29

adus best nye ler aktiviti korang
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby killerbees » 03 Dec 2011, 17:26

adus best nye ler aktiviti korang
ye laa..mmg best sngt2.. :(

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 03 Dec 2011, 22:16

huik ko ape cer skang... niaga lagi ke dok?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 04 Dec 2011, 17:34

adus best nye ler aktiviti korang
Ari tu aku ajak kau pergi raban kau tamau tan. Lengkali la kot ada rezeki tahun depan follow la.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 04 Dec 2011, 17:40

bukan tamau... ko tak tahu darah dalam badan ni meroncah... tapi tu ah... hidup berkeluarga payah skit ah... belah kita leh pahan belah sedara baru kita ne tahu kan
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 04 Dec 2011, 20:13

??? aku tak berapa paham ayat kau la beb..
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 04 Dec 2011, 22:17

yer ah... bila tahu je bini berisi. mula le memacam pantang tok nenek kua... haahaha
kita nak tanak puasa je lah... kamu untung ah. dedua paham....

ish..
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 05 Dec 2011, 17:36

Ooo haha. Bini nkau pun berisi. Tahniah. Sorry la dgn aku ni kena cakap terang2. Gua slow sikiT la bahasa melayu moden ni.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 05 Dec 2011, 22:33

kah kah kah... bisa ngomong jowo?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 05 Dec 2011, 23:41

Pergh lagi la tak boleh babe. Aku orang Kuala Kangsor ler...
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby seper4alif » 06 Dec 2011, 09:26

ooow aje nye iyee.... teman lagi lah beb,.. teman orang bote.... lagi lah orak biso... haahahah
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Postby irmuaaz » 30 Dec 2011, 20:42

Update utk semua. Anak saya selamat dilahirkan di rumah kami pada hari kristmas 25.12.2011. Alhamdulillah cukup sifat. Jari tgn cukup. Jari kaki pun cukup. Mulut pun elok tak sumbing tak apa. Tali pusat pun dah cabut. Response ke rangsangan sentuh, bunyi dan cahaya bagus. Barbinsky reflex excellent.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron