Cari Geng Skuba Gunung Online

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

Post Reply
kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

Askm kawan-kawan,
Kat forum ni ada tak geng-geng gunung yg minat dengan skuba ataupun yg dah ade lesen Skuba sama ada Open Water, Advanced Open Water, Rescue ataupun Dive Master.
Kalau ada jom sama-sama kita buat trip, asyik dok naik gunung jer, boring gak kan....
Jom kita bincang pengalaman korang dan tempat menarik yg korang pernah dive....

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by nrhyt75 »

Nak cari geng scuba, join le kelab scuba... :minum:
"I can't" are sad words in any language

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Saja nak cari kelainan.
Rasanya Boy masih gila skuba ni lagi termasuk Kak Ina kita.
Saya pun orang Tecnical Dive juga asalnya. Kerap pegi Spartly. Pulau Layang layang dan sekarang dah hampir bersara dan boroi ha ha ha :kah:

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by irmuaaz »

Saya ada advanced open water tapi dah 11 tahun dah tak menyelam. Bulan 3 ni baru terkekek-kekek nak pergi Sipadan. Apa2 roger jelah.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by Luarpintu »

saya instructor scuba..

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kabusgunung »

aku buat PADI open water 5 tahun yang lepas

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

saya baru nak belajar dive...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by bargading »

Aku skooba dak penah tapi skoodeng penah laa :keke:
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

pastu kalu ada geng diver yg boleh ambik gambar ngan video lagi best kan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

ha ramai pun geng-geng skuba kat GO ni, boleh buat trip sesama ni....
syabas pada yg dah ada lesen tu....
aku skrg ni dalam mproses upgrade ke Dive Master....tu yg dok giler dive skrg ni..
Hari Sabtu ni cadangnya nak dive kat pulau Song Song kat Yan kedah........

Jenal,
memang best kalau boleh buat underwater photography....
tapi kos kamera underwater tu yg mahalnya...
nak ambik lesen underwater photography taklah mahal mana...setakat RM 360 jer yg aku dah survey...

Memang cadangnya nak ke arah situ nanti....

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

Luarpintu wrote:saya instructor scuba..
wah dah Instruktor....boleh join nanti kalau ada aktiviti best....

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

kayrol, yer la kan... oooo nak kena ada lesen ambik gambar underwater yer...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

jenal,
nak ambik gambar uerderwater tu tak der lesen pun takpa, tapi kebanyakan diver yg minat underwater photography ni akan ambik lesen underwater photography pulak.
Kalau ambik lesen underwater tu org kata ada kelasss la sikit. hehe :P :P

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by Luarpintu »

kayrol wrote:
Luarpintu wrote:saya instructor scuba..
wah dah Instruktor....boleh join nanti kalau ada aktiviti best....
Open water jer brooo...saje je test market :kah: jangan mare...gurau2 :lol:
skang ade Sale Scuba 70 % cuba cek kt bwh ni
http://www.shoppingnsales.com/2011/12/0 ... ega-sales/

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

Haha ada niatlah tu nak jadi Instructor.....
Thank for the info.....

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

bila nak buat trip.. rasanya sekarang ni time moonsoon semua dive center tutup kot.... saya ada kawan buka resort kat genting, tioman.... apa kata jom kita buat bulan jun tahun depan.... sape nak pergi angkat tangan... yg tak nak dive pun ok gak.. boleh snorkelling... nanti saya cari package dia...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

JeNaL wrote:bila nak buat trip.. rasanya sekarang ni time moonsoon semua dive center tutup kot.... saya ada kawan buka resort kat genting, tioman.... apa kata jom kita buat bulan jun tahun depan.... sape nak pergi angkat tangan... yg tak nak dive pun ok gak.. boleh snorkelling... nanti saya cari package dia...
elok sgt lah tu, kalau free time tu nak ikut gak

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by biNGai »

saya pakar dive gak..dive from stage masa oi oi dulu..hahaha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by Luarpintu »

itu bukan slam ke? oi poloi...hehe

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by biNGai »

slam ka dive ka adik bradik la tuh..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by HafisJohan »

ko tu asik night dive jer ngai..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

haa rasanya Hafis Johan ni diver kot...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by HafisJohan »

lama x dive dah jadi driver jer nal..2011 langsung xde dive...ke hutan jer la..

User avatar
seichinakamura
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 09 Mar 2010, 08:49

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by seichinakamura »

salam..

saya pun baru nak berjinak2 dalam scuba nih..
bajet dalam bulan 2 @ 3 nak buat openwater... kalau ada sesiapa yang nak nak buat time tu,
boleh la bagi tau saya..nak joiinnnn..'
"Logic is a way of saying that anything which didn't happen yesterday won't happen tomorrow"
Image Image Image

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

seichinakamura wrote:salam..

saya pun baru nak berjinak2 dalam scuba nih..
bajet dalam bulan 2 @ 3 nak buat openwater... kalau ada sesiapa yang nak nak buat time tu,
boleh la bagi tau saya..nak joiinnnn..'
salam,
saya kemungkinan akan arrangge trip + yg nak buat open water bulan 3 nanti kat pulau perhentian.
Buat ngan Abg Mie bekas pemain keyboard kumpulan Medicine dulu.
kalau nak join sama bolehlah......

User avatar
seichinakamura
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 09 Mar 2010, 08:49

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by seichinakamura »

Salam kayrol...boleh bagi detail tak. Emel ~ zainul@oyl.com.my
"Logic is a way of saying that anything which didn't happen yesterday won't happen tomorrow"
Image Image Image

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

seichinakamura wrote:Salam kayrol...boleh bagi detail tak. Emel ~ zainul@oyl.com.my
salam seichinakamura,
check ur email......

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by span »

JeNaL wrote:saya baru nak belajar dive...

:keke: :keke: anda sangat nakal en jenal :keke: :keke:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

strawhatcrew
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 08 Mar 2012, 15:23

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by strawhatcrew »

sy ujung bulan ni wat open kt tioman.. ekekek..
sapa nak join jom la.. tp pompuan saja di utama kan.. ekekeke :P

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

Start In Tioman MegaDive 2012 .... Pendaftaran telah dibuka...

- Open water PADI Dive Course RM999 + RM50 ( commitment Fees )
*** ( Hanya Tinggal 15 tempat sahaja )

- Leisure Dive RM 499 + RM 50 ( Commitment Fees )
*** ( Sudah ada 50 orang peserta )

- Snorkeling RM 299 + RM 50 ( Commitment Fees )
*** ( Baru mencecah 25 orang peserta )

Hubungi kami untuk keterangan lanjut 09-4131442 ( Ms. Nora ) 013-7255469 ( Syed Rizalman ) 019-3690845 ( Jimmy ) 013-6910033 ( Ed ) . Tempat adalah terhad.

https://www.facebook.com/pages/Damai-Ti ... 7991600038
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by HafisJohan »

salam,

mintak kerjasama En Jenal jikalau boleh padamkan no handphone arwah Syed Nassir tu..

terima kasih...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by JeNaL »

HafisJohan wrote:salam,

mintak kerjasama En Jenal jikalau boleh padamkan no handphone arwah Syed Nassir tu..

terima kasih...
noted
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by matsaiko »

kayrol wrote:jenal,
nak ambik gambar uerderwater tu tak der lesen pun takpa, tapi kebanyakan diver yg minat underwater photography ni akan ambik lesen underwater photography pulak.
Kalau ambik lesen underwater tu org kata ada kelasss la sikit. hehe :P :P
hehe ade lesen u/water photography tapi gmbr tak kelasss pon tak gune gak bro hehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

matsaiko wrote:
kayrol wrote:jenal,
nak ambik gambar uerderwater tu tak der lesen pun takpa, tapi kebanyakan diver yg minat underwater photography ni akan ambik lesen underwater photography pulak.
Kalau ambik lesen underwater tu org kata ada kelasss la sikit. hehe :P :P
hehe ade lesen u/water photography tapi gmbr tak kelasss pon tak gune gak bro hehe

hehe....abg mat....

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by pgurlz »

saya baru nak terjebak ngan sukan nie... mintak tunjuk ajar eks :oops:
se-simple yg boleh

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

pgurlz wrote:saya baru nak terjebak ngan sukan nie... mintak tunjuk ajar eks :oops:
nak tunjuk ajar boleh, tapi nak yg macam mana....hehe

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by kayrol »

pgurlz wrote:saya baru nak terjebak ngan sukan nie... mintak tunjuk ajar eks :oops:
nak tunjuk ajar boleh, tapi nak yg macam mana....hehe

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Post by rakangunungpenang »

Salam rakan Selam Skuba,

Aku pon ingin berkongsi bersama rakan skuba dalam Gunung Online ni,Setiap tahun kami di ED Scuba buat event di setiap Pulau di Malaysia terutama di Pulau Redang,Tioman,Kapas,Bidong serta di Sabah Makbul dan Simpadan.Setiap tahun kami buat event Selam Skuba iaitu Marine Camp dan Merdeka Conservation Dive.Sudah 8 tahun ED Scuba menjalani event ini.Alhamdullilah mendapat sambutan panas bukan sahaja Penyelam di Malaysia malah Penyelam di luar negara pun menyertainya.Jika mana-mana rakan-rakan Gunung Online yang minat Selam Skuba ingin menyertai Event bersama Ed Skuba Boleh menghubungi :

En.Shafarizan : Kosong Satu Kosong Empat Kosong Lima Satu Dua Tiga Tujuh

En. Azlan Zain ( Pengurus ED Scuba ) Kosong Satu Sembilan Tiga Lapan Empat Tiga Tiga Lapan Sembilan

Pn. Norliza : Kosong Satu Sembilan Dua Satu Dua Tujuh Enam Kosong Kosong

Major Nordin Zakaria ( Master Diver ) : Kosong Satu Sembilan Tiga Sembilan Dua Empat Satu satu Empat

Semoga Berjaya dan Selamat Menyelam bersama kami di ED Scuba.

Atau boleh datang sendiri ke Shop Office ED Scuba di Taman Sri Rampai Wangsa Maju Kuala Lumpur berhampiran Pejabat Imegrisen

Sekian Terima Kasih.

Post Reply