Siapa nak belajar2 mancing..

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 10 Jan 2012, 18:51

salam semua penggiat outdoor.
sesiapa yang berkelapangan tapi takda trip CNY nie leh la ikut kami
memerlukan lagi 3 orang trekker. ..utk trip masuk kg. belum lama..royal belum
aktiviti mancing kelah. .rehatkan badan..sedut udara segar ..tidur dalam hutan..
trip utk 14 peserta..dah ada 11..jika cukup 14 maka kos rm 350..secara sharing basis
...
tarikh 23-28 januari 2011. 5H 4M.
kos cover ..guide..speed boat 2 biji dan ration...
tempat naik jeti awam tasik banding, perak.
tirp naik bot 1 jam dan trekking 8 jam.
trip yang terdahulu kami berjaya sampai laho..dan kali nie naik atas lagi..
sesiapa berminat bleh msg. atau call hp 0194760698, 0194760038
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6663_n.jpg

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 10 Jan 2012, 20:27

mancing peeerghh... mesti kos besar nih nak g.... guide sapa bang?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby JeNaL » 11 Jan 2012, 00:13

atan, che khalid dah jadi guide sana dah...hehehhe
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 11 Jan 2012, 07:42

guide en. zulkarnain ,pembantu 2 orang.
tempat nak dituju kg. kebeng..kampung pertama dalam wilayah kg. belum lama (kampung tinggal) bekas
kerajaan patani lama..yang asal penduduknya lari dari kerajaan siam, semasa komunis berleluasa sekitar tahun 50an mereka dipindahkan ke gerik penempatan baru yg kini dikenali kg. belum baru setelah pihak british memindahkan mereka kerana kg.belum lama dijadikan port komunis.
antara peninggalan penduduk kampung tersebut adalah sawah padi terbiar, dusun terbiar, ternakan terbiar, ikan kelah terbiar, ikan temoleh terbiar, ikan baung terbiar dan binatang hutan terbiar yang memakan hasil dusun seperti durian dsb.
pelbagai khazanah hutan terbiar antara nya emas. yang ada dipenghujung sungai.sg.merah..kena tambah lagi 2 hari trekking.
tapi tujuan kita kali nie hanya untuk menikmati keindahan kampung tersebut beserta hasil sungainya yang dah lama tak terusik.

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 11 Jan 2012, 08:25

atan, che khalid dah jadi guide sana dah...hehehhe
En. Jenal..saya tak boleh bagi komitmen penuh jadi guide, cuma bantu bantu kat tepi je.

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby matsaiko » 11 Jan 2012, 09:36

menarik la abam khalid...tp menuju ke destinasi lain la cny nie
gud luck n selamat mkn kelah

err 2 hari memancing cukup ke tu? :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 11 Jan 2012, 09:44

menarik la abam khalid...tp menuju ke destinasi lain la cny nie
gud luck n selamat mkn kelah

err 2 hari memancing cukup ke tu? :lidah:
makasih che mat...
ptg sampai dah leh start mancing..malam pun boleh..
3 hari leh mancing puas2..
insyaallah ada rezeki....leh makan raja sungai pergunungan.

nie ada sedikit catatan pengembaraan "EW birch ke Belum Lama" pada tahun 1909

http://panglimapergau.blogspot.com/2011 ... belum.html

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 11 Jan 2012, 09:51

ayak,..... sana tak berani lah jadi guide... ramai sangat haiwan.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 11 Jan 2012, 09:58

ayak,..... sana tak berani lah jadi guide... ramai sangat haiwan.....
nak pergi jomlah...haiwan tu kat hutan mana pun ada...
kita jaga adab dan tertib..insyaallah selamat.

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby matsaiko » 11 Jan 2012, 10:12

taknak pegi diam2 sudah...takyahla wat stetmen mcm *****
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby nrhyt75 » 11 Jan 2012, 10:15

Open to org serambi aje kaa? :)
Last edited by nrhyt75 on 11 Jan 2012, 10:18, edited 1 time in total.
"I can't" are sad words in any language

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby nrhyt75 » 11 Jan 2012, 10:16

taknak pegi diam2 sudah...takyahla wat stetmen mcm *****
Sentapla baca ayat ni... :)
"I can't" are sad words in any language

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 11 Jan 2012, 10:47

taknak pegi diam2 sudah...takyahla wat stetmen mcm *****
Sentapla baca ayat ni... :)
open untuk semua..boleh trekking dan bawa haversack anggaran ration 20kg++..dan minat nak belajar..atau sudi
berkongsi pengalaman berharga anda...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 11 Jan 2012, 19:54

ayak,..... sana tak berani lah jadi guide... ramai sangat haiwan.....
nak pergi jomlah...haiwan tu kat hutan mana pun ada...
kita jaga adab dan tertib..insyaallah selamat.
hek hek hek... tol tol tol... tapi takut gak haahha seladang besau perodua kancil haahaha, bukan takut pergi, tapi nak jadi guide tuh bukan kerja sennag le klu dalam nih,, bayar je lah sesapa... tuh maksud takut heehehe

pepepon tmpat nih mmg terbaik untuk aktiviti mancen..... terutama custing or botum haahha..... rindu tapi kena cuti dulu kalid oik... respec belah mentua jer bukan pe heehehe.... mana yg tak pernah pergi cer buat sekali... terbaik weeeh..... mandi best... agak agak ada leens panjang cam ulau buleh lah bawak.... binatang ramai gile dalam tuh doktepi ayor buat kuak lentang....

kelah mmg terbaik... nak nak musim ujan nih... pasti meriah...
klu temoleh aku dah tak yakin ada dalm tuh... OA suke menjaring guna cable 100kg.... balak pon sangkot wooo haahha
sebarau pasti lah ramai.... ala ala badung dah... tapi kena tahu sport dia gak.. sebarau suke pindah randah...
kejor pon ramai gak dalam tuh....

sahor n lahor masih lagi pot terbaik... kebeng dah port rahsia... otw kebeng ke merah lagi pasti terbaik.... just try lah

NOTE: bawak SPOON bebanyak ek size 12 gold kaler belang itam (brand vision sudah rm4.50) abu irland kang rm150 lak sebiji beb
altima gold purple pon terbaik heehehehe (rm36)

copy kat forum lain jer nih :)
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 12 Jan 2012, 03:15

thank alif..atas sokongan.
trip yang lepas dah sampai laho...hasil mmg terbaik..leh tgk kat fb saya.
kali nie kos tinggi pasal guide nak kena 3 orang..
nak try kg. kebeng pulak...
pasal OA ..depa sampai kat sungai kejar aje ..menjala..naik keatas lagi depa tak berani gi.kalau tak ramai2..
trip yang lepas pun dah dapat warning ngan maybank...dia tunjukkan diri masa kat lubuk panjang...ikut pengalaman masuk hutan temenggor dan hutan belah endau rompin..kat sini paling banyak jumpa tapak pelbagai spesis penghuninya...
set mancing ..insyallah yang ikut nie ada yang suka casting..ada yang suka bottom..
..saya lebih kepada ambik gambar...
organizer nak submit nama utk permit isnin nie. sesiapa minat nak join leh laa bagi nama dalam 2,3 harini..

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby MUDHAS » 12 Jan 2012, 20:36

Trip mancing ni mmg aku suka....sayang 1000x sayang aku masa ni ada kat Indon ikut Faisall....G.Kerinci...x pa Khalid lain kali hang set lain kita p ramai ramai...apa pun selamat masuk Belum....casting Sebarau banyak banyak...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 12 Jan 2012, 21:13

semua hobi pon kena sokong.. ada skit ilmu kena syer, yg penting kena jujur takda lah peserta keliru tuh jaah......

lubuk panjang kih kih kih.... mmg dah lupe pot nih.... kena sergah bebetul kat kampung tinggal lahor... patah lah jugak joran satu.... bebetul sebelah dia batuk bunyi gatal... haaaum kata nyer haahaha.... aku sweep tak dapat dengar... tetahu sampai depan aku rerami macam larian merdeka lak dorang haahaha... lawak yg buleh membunuh haahahah

tapi aku ske lubuk kat kampung OA lahor tuh... teeeeer baik.... haahahha dekat sket ngan kebeng..... 2 jam jer kot....

tapi kami ske dok kat pot sebelum umah OA tuh... sungai dia beest, de pantai haahha.... dekat tebing, ada lubuk kelaaah teeeer baik haahaha.... abang guide tuh mesti tahu nyer... simpang dia kekiri turun bawah.... cuma bahaya dia pasal laluan redbull tuh jer

ooow 3 orang guide ramai tuh,... macam nak ke merah jer bang heehehe... baik tuh.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby biNGai » 12 Jan 2012, 21:36

waaa abg mud skang gi indon tk asyer saya pon kannnnn..tkkan takut kene pikol air lagi kotttt..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby MUDHAS » 12 Jan 2012, 22:24

waaa abg mud skang gi indon tk asyer saya pon kannnnn..tkkan takut kene pikol air lagi kotttt..ekekeke
la ngai ingat dah x nak panjat gunung lagi....tu citer lama ngai...skang ada poter la....ngai kalo buat trip p indon saya org pertama masuk list...bila lagi....ajak Eja skali..kah..kah...Guide idaman malaya

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 12 Jan 2012, 23:26

takpe lah abang mud.., alif....lenkali kita set gi sungai merah....sekali ngan zizi gogoyeahea..
ada hutang trip ngan dia.....sungai merah kena wat 6 hari..kita gi sekali renjer taman negeri..shafri...dulu dia dah masuk masa service ngan "WWF"...dia ada ajak masuk bulan 6....
nanti,
umur panjang kita set lain...

abg mud...mula saya pun nak join faisall gak gi kerinci...tapi dah janji nak masuk kebeng dulu...
dah lama tak join group faisall johor tu....apapun terbaik abang mud...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 13 Jan 2012, 00:07

peerh klu cik z ade lagi best leh layan flyyyyyy heehehe....

ooow ada satu guid nih bang D nama dia... dia ajak gak masuk merah 6 hari gak... klu ikut MSqr leh buat 2 hari je masuk dalam tuh... tengok ape yg kite selisih le kata nyer...... dapat pak belang cepat skit sampai haahahahaha

citer pasal WWF masuk situ mmg sadis bila diorang dapat rimau sekor yg hampir putus kaki dia kena cable 2 tan dek bangSt penjenayah hutan malaysia..... tapi denda 10k penjara 10 tahun je klu kantoi... yang pak belang mengalir air mata dia dalam tv... tak adil tol

aku kompius dengan kawasan tuh sebenarnya,... bila aku masuk 3, 4 kali dah, ada jer perkara pelik yg aku jumpe... Boatman aku tinggal kan Tong gas penuh kat tepi utan leer, anta beras selamba jer taruk seguni plak tuh, n lagi best askar setiap 1Km ada kemside... tapi masih ramai gak penyangak utan.... napa tak di tembak je diorang tuh kan,,.. bukan nye ada sapa tahu pon.... kurang elok pon sihat rimau dalam tuh dapat danging manis haahaha...

komplot komplot
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 13 Jan 2012, 11:00

betul la tu alif...kat sana macam2 ada.."PULO" pun ada...goggle tgk ...apa tu .
tadi organizer call kata dah dapat dah 3 orang tu..jadi saya tutup la utk sesiapa nak join

alif..ada masa cuba set gi sg.merah...rasanya ramai leh join nanti. saya nak join jugak.
lepas trip sg.merah saya nak aktif daki gunung balik...dah lama rehat nie...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 13 Jan 2012, 12:56

ooow... buleh jer.... mahu ker.... kos mg tinggi klu masuk merah... guide bang d sorang jer... cuma dia akan bawak partner dia OA sungai tiang tuh... diorang jer tahu trek yg takda jerat... klu tak masak kita.... aku de tanya oa tuh mintak rm50 sehari kot.... utk 2 org.... klu tak silap ah,,,... klu diorang dapat pencen satu malaysia gak munkin dapat kurang skit agi haahaha...

dah rickey dua tahun lepas.... jauh gak... dah lepas kebeng sejam lebih pon rasa cam makin seram jer.... pasal jalan 2, 3 orag jer kot tuh yg rasa lain.... semak belantara tuh jelas setiap lorong sume laluan haiwan n pemburu jer... lain tadok....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby MUDHAS » 13 Jan 2012, 22:15

khalid....ha..ramai yg berminat nak ikut...mmg best...x pa khalid....kita set lain kali...plan elok elok.
Trip mendaki kat indon kita p lain kali....kita p naik Rinjani pulak.Selamat bersantai kat Belum.

rangga
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 11 Feb 2011, 08:20

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby rangga » 09 Feb 2012, 18:35

bang alif..RM50 sehari untuk 2 orang OA?...murah betul....

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 09 Feb 2012, 21:20

hak ah... sana takda singapore masuk kot tuh yg murah OA mintak...
klu kamu mulakan ngan 200 sehari pasni masak ah kita haahhaa....

try ah boat hous dia... baik gak... harga lagi ah 3 kali ganda kenyir beb haahaha....
toman haven, temoleh 20kg celah kaki jer.... sebarau susah nak carik skit ah

walau harga OA murah...
tapi tetap kena gak ngan guide belom, klu tak silap lah permid rm12 je kot.. tapi pasal gedebak gedebuk kena lah gak rm200 sorang
aaaa pelik kan haahaha... lumrah ler tuh....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby khalid » 12 Feb 2012, 22:01

hak ah... sana takda singapore masuk kot tuh yg murah OA mintak...
klu kamu mulakan ngan 200 sehari pasni masak ah kita haahhaa....

try ah boat hous dia... baik gak... harga lagi ah 3 kali ganda kenyir beb haahaha....
toman haven, temoleh 20kg celah kaki jer.... sebarau susah nak carik skit ah

walau harga OA murah...
tapi tetap kena gak ngan guide belom, klu tak silap lah permid rm12 je kot.. tapi pasal gedebak gedebuk kena lah gak rm200 sorang
aaaa pelik kan haahaha... lumrah ler tuh....
bang. alif alhamdullilah.
trip kami dah success sampai kg. kebeng..kami trekking lagi hampir ke sepor utk pancing....gambar ada update kat fb.
dok merancang sg. merah plak

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 13 Feb 2012, 00:57

tahniah... terbaik... sayang plak aku tadok FB..... MP tak up ker?
nak tengok hasil... leh climax jap memalam bute nih sebelum tido haahhaa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 13 Feb 2012, 00:58

erk... ter pandang sungai merah hee heee.... bile tuh jgn ah dalam 2 3 bulan nih heehehe sakit ah den
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 17 Oct 2012, 15:43

SALAM geng sebelum nih... khalid n mudhas dan lelain.... klu kome ada lagih moh le bulan 12 nih... ujung bulan masuk kenyir... doak rehat rehat jer ngan geng sondol semua..... ada yang akan di tinggal kan ke tebing (di rahsiakan) esok lusa angkat balik heehehe

mahu klu kasi PM saya yeer...... takleh nak buat reramai.... terhad
anggaran rm200 jeer antok antok
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby biNGai » 17 Oct 2012, 15:50

bulan 11 nih ko tkde gi jadik TAIK ke atan? jenguk sangkar katenye..haha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 17 Oct 2012, 16:37

tadok ah.. ijai petis tekan kawin tarikh tu... pastu bulan 12 nak kua agik.... bulan satu pon nak kena kua agik ngan family.. banyak plak duit nak pakai..... he ehee masak leer haku...

kamu g ke? sungai tuh ok... tapi org kampung dah masuk dok pukat... abg boatman kata dah ada kesan trek orang melangkah... dok tahu lah camne...

ada org tuh konon nak rahsia rahsia... sekali boatman kenyir sudah call aku tanya sapa itu orang... sudah pecah lobang skang haahahaa kantoi..... siap kasi tahu tarikh, berapa ramai masuk... berapa hari dia dok dalam... haahahaaa aku nak suh geng pakaian seragam join lah kah kah kah
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby biNGai » 18 Oct 2012, 00:58

tuh lerr..aku skang rasa was2 ler nk ikut dia skang..asik suwey je naik haruan, baung, seluang dan etc..tk bengkok rod katenye..haha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 18 Oct 2012, 09:18

tak berani nak info lah.... kata boat man banyak le ikan klu kat taman negara.... tapi klu dah ramai yang masuk sana dalam diam... tinggal seluan ngan baung je lah tuk kamu haahaa... paling mahal pon haruan... kih kih kih... setakat haruan kolam halim subang pon ada heehehehe

jom ke laut lee ngai.... klu nak rasa bebetul nye bengkok... takyah le selalu... gian plak kang... taim sangap je kita g heehehe.....
idan nya lesen tak lepas klu laut... kementrian pembangunan sumber manusia tak kua tander kih kih kih
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 18 Oct 2012, 09:18

tak berani nak info lah.... kata boat man banyak le ikan klu kat taman negara.... tapi klu dah ramai yang masuk sana dalam diam... tinggal seluan ngan baung je lah tuk kamu haahaa... paling mahal pon haruan... kih kih kih... setakat haruan kolam halim subang pon ada heehehehe

jom ke laut lee ngai.... klu nak rasa bebetul nye bengkok... takyah le selalu... gian plak kang... taim sangap je kita g heehehe.....
idan nya lesen tak lepas klu laut... kementrian pembangunan sumber manusia tak kua tander kih kih kih
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby biNGai » 19 Oct 2012, 13:28

kelaut? waaa..bisa berantakkan mabuk tuhh..haha

mao layan laut kene pkai set kalis air masin laa atan..modal lagi tuhhh..haha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 19 Oct 2012, 14:50

eh tak payah.... PENN tuh sudah ok maaa... masuk braided 40lbs sudah..... joran g lah carik shekspear containder jee sudah... redhot ada dan paling murah..... 10-30lbs 1 pcs rm115 je... tempat lain sume cecah 180.00.....

murah kan murah kan..... jig masuk kepong lah.... murah... klu masuk 2 tahun lepas leh cuci mata nengok reniee yang cumel... nih dia dah balik indon takdapat le nengok heehehee ....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby biNGai » 19 Oct 2012, 17:55

baek punye racun rumpai nihhh.. :kah:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 22 Oct 2012, 10:02

dak ah... madu berbisa jee.... campur ngan serbuk rengas batu haahahaa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Postby seper4alif » 22 Oct 2012, 10:04

alaa lupa bagi tahu kamu sabtu lepas ada perjumapaan keris warisan di kelab sultan sulaiman... rumah lama yang kayu tuh.... suma yang datang dah macam raja pasir bedengung pon ada... geng langkasuka pon ada.... majapahit pon ada haahahaa....

lawak ah... barang pon semalam memurah diorang jual..... geng 70 tak tahu kot..... pasal sorang pon aku tak nampak....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron