Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 17 Feb 2012, 17:39

Tarikh : 23 jan 2013 - 29 jan 2013
Flight : LCCT (KUL) - YANGON (RGN)

Skang nie yg ada tarikh jerk.... Kos darat dijangka antara RM 1k-1.5k. kemana nak pergi/lawat/buat akan dimaklumkan kemudian. Hajat hati nak buat Yangon-Mandalay-Bagan-Yangon by train.

amek cuti 3 hari jer : 23/1, 25/1 & 29/1.

jum arrrr reramai....... :minum:
se-simple yg boleh

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby shahrul » 17 Feb 2012, 22:30

ada public holiday ke time tu cikzam?
_________________
_________________

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby matsaiko » 18 Feb 2012, 02:37

total tix RM176 pegibalik...nak gi taknak..nak gi taknak..huihuhuh
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 20 Feb 2012, 10:47

sharul : ada 2 hari cuti umum, 2 hari weekend

abg mat : saya dapat less than that.....
se-simple yg boleh

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby sany ADALAH alger » 20 Feb 2012, 17:23

cayalah zam.

okie aku try dapatkan date tue.
CARPE DIEM!

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby matsaiko » 20 Feb 2012, 17:26

cayalah zam.

okie aku try dapatkan date tue.
lepas tu kansel


cabottttsss :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby sany ADALAH alger » 21 Feb 2012, 09:54

cayalah zam.

okie aku try dapatkan date tue.
lepas tu kansel


cabottttsss :lidah:
fundekk :lidah:
CARPE DIEM!

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 22 Feb 2012, 12:56

harap trip nie ader la kawan... penat dowh nak kena cakap bahasa asing sepanjang trip. :oops:
se-simple yg boleh

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby shahrul » 22 Feb 2012, 13:26

kakzam trip manila kasi up le gambo :)
kasi semangat sket kat kawan2 yg tak penah jejak ni
_________________
_________________

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 22 Feb 2012, 15:45

ye lor.. ye lorr.... kang sayer upload 8)
se-simple yg boleh

syhamid
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 27 Jan 2006, 11:06
Location: upm serdang selangor
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby syhamid » 27 Feb 2012, 13:22

kak zam , masa tu saya dah free..dan berminat nak ikut...masa sekolah dulu saya belajar b/myanmar...he..mungkin boleh membantu...

leha
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 07 Feb 2008, 23:48
Location: Port Klang

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby leha » 29 Feb 2012, 22:49

kak zam , masa tu saya dah free..dan berminat nak ikut...masa sekolah dulu saya belajar b/myanmar...he..mungkin boleh membantu...
sy pun free jgak abg haji,bley kirenyer kite bertemanan di sane yer... :minum: :minum:

syhamid
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 27 Jan 2006, 11:06
Location: upm serdang selangor
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby syhamid » 01 Mar 2012, 16:39

sy pun free jgak abg haji,bley kirenyer kite bertemanan di sane yer...
eee kak leha boleh..kaka leha makin ganas sekarang ...windu sama akak..he..he..aww...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 05 Mar 2012, 15:18

kak zam , masa tu saya dah free..dan berminat nak ikut...masa sekolah dulu saya belajar b/myanmar...he..mungkin boleh membantu...
ok ler tue...... dah boleh serbey2 tiket flight ler
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 30 Mar 2012, 17:23

sajerk godek2 AA masa promosi terbaru nie... dapat rm188/return (tanpa laugage n makan...)

http://www.airasia.com/my/en/promotion/ ... 01.page?mb...
se-simple yg boleh

User avatar
Fiftyhertz
Pendaki Gunung
Posts: 91
Joined: 24 Apr 2011, 09:45
Location: Ampang

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby Fiftyhertz » 02 Apr 2012, 01:45

hi gurl gurl
heal the world. make it better place.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 03 Apr 2012, 10:52

ko tak nak ikot ker?? kata OTB....
se-simple yg boleh

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby shahrul » 03 Apr 2012, 13:57

OTB suda kena ikattt.. nak kluor rumah kena apply permit :lidah:
_________________
_________________

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 05 Apr 2012, 09:59

ala.... apply jerk la... xpun bawak tukang lulus permit tue skali
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 04 May 2012, 09:48

sesaja tgk tiket flight harinie... AA harga semasa by today...

RM 426 - return tanpa makan n skybus - laugage balik sahaja..
se-simple yg boleh

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby sany ADALAH alger » 24 Sep 2012, 10:08

aku pung pegi tapi date lain lain :pig:
CARPE DIEM!

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby shahrul » 24 Sep 2012, 16:09

kak zam , masa tu saya dah free..dan berminat nak ikut...masa sekolah dulu saya belajar b/myanmar...he..mungkin boleh membantu...
ape aktiviti lepas bersara ni tn syed..?

banyak masa tu nak beraktiviti, hari2 bercuti.. :D
_________________
_________________

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby forestgump » 27 Oct 2012, 01:24

Tarikh : 23 jan 2013 - 29 jan 2013
Flight : LCCT (KUL) - YANGON (RGN)

Skang nie yg ada tarikh jerk.... Kos darat dijangka antara RM 1k-1.5k. kemana nak pergi/lawat/buat akan dimaklumkan kemudian. Hajat hati nak buat Yangon-Mandalay-Bagan-Yangon by train.

amek cuti 3 hari jer : 23/1, 25/1 & 29/1.

jum arrrr reramai....... :minum:
MINGLABAH....

PASTIKAN buat TOURIST VISA dulu..jangan terlalu confident ngan Visa On Arrival di airport yangoon

PASTIKAN bawa US DOLLAR YANG BARU SAHAJA dan bawa USD 20 kalau boleh SEMUA USD 20 YANG BARU DAN TIDAK ADA CACAT SEPERTI KESAN LIPAT MAUPUN KOYAK ATAU KESAN DAKWAT DSBNYA...elok tukar di Myanmar Foreign Exchange di airport yangoon.

SIM CARD ada jual disana tapi TIDAK BOLEH sms MAUPUN talipon/terima luar negeri..depa guna sistem GSM yang lain.

JANGAN GUNA/PAKAI apa2 pun celoreng tentera ya?

Baw cable tie kecil dan besar banyak2 dan cepat2 cari/beli gunting bila sampai di sana....

BUAT alinan passpot beberapa helai dan catitkan nombor talipon kedutaan kita....
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby bargading » 29 Oct 2012, 15:38

Baw cable tie kecil dan besar banyak2 dan cepat2 cari/beli gunting bila sampai di sana....
Bro, utk apa ye gunting dan cable tie?
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 18 Nov 2012, 17:43

aah nak wat ape ek ngan kable tie tue. Neway tq 4 the info. Visa bulan depan nak g buat.
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 21 Jan 2013, 13:42

lagi 2 hari mau terbang... harap dipermudahkanlah segala urusan sepanjang backpack kali nie.

Visa rm110 - single entry (28hari). tukaran USD dapat la 3.045 (not usd 50&100).
se-simple yg boleh

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby Denan » 21 Jan 2013, 14:53

insyallah semua selamat.. selamat pegi dan balik.

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby forestgump » 29 Jan 2013, 09:04

Baw cable tie kecil dan besar banyak2 dan cepat2 cari/beli gunting bila sampai di sana....
Bro, utk apa ye gunting dan cable tie?
Ikat backpack...takut ada bende DIMASUKKAN kedalam backpack...biar barang hilang, jangan barang TAMBAHAN di masukkan ke dalam backpack..sebabagi security precaution.

Saya ke sana Feb 19 - 23...bawa business people ke sana untuk di perkenalkan kepada contact2 saya. Kalau business jadi, insyallah...dapatkan kamsen besar ddan bolehlah retire di UK ngan keluarga di sana :-)
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 29 Jan 2013, 11:21

Bro Forestgump
Tahniah dan semuga bisnes tu berjaya, ada gak sorang kawan aku tu nak kaya hu hu hu
Tuah ayam nampak kat kaki tuah orang siapa tahu. Kalau dah kayo nanti buleh la kita buat rikky trek lama dari tenganu ke Tahan tu. Teringin beno teman nak carik balik trac tu.

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby forestgump » 29 Jan 2013, 12:11

Bro Forestgump
Tahniah dan semuga bisnes tu berjaya, ada gak sorang kawan aku tu nak kaya hu hu hu
Tuah ayam nampak kat kaki tuah orang siapa tahu. Kalau dah kayo nanti buleh la kita buat rikky trek lama dari tenganu ke Tahan tu. Teringin beno teman nak carik balik trac tu.
Kg Bantal - Kuala Lurut - Lata Keling - G. Mandi Angin - Kg Pasir Raja...entah ado lai jalan2 lamo tu..lamo tak masuk ah...

Yangon perlukan hotel....bangunan ada..lesen boleh di dapatkan...tapi ada tak investor malaysia yg nak jalankan niago hotel di sana?

Ni ada Australian co nak perkenalkan customised toyota landcruiser dia...tu lah eden kono bawa dia. Customised armoured Toyota Landcuiser...kalau ada member2 nak jenguk2 bau business di sana, soundlah - kita splitkan kamsen bro...
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 05 Feb 2013, 17:46

dah selamat balik. Best sgt.
se-simple yg boleh

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby bargading » 06 Feb 2013, 09:15

Tahniah Zam....
Zam share travelogue
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby Denan » 06 Feb 2013, 09:48

tahniah kak...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Postby pgurlz » 29 Mar 2013, 14:25

aik apsal tak leh pos komen

apsal bila copy paste dari word doc, bila nak submit jadik error..... ?? :tembak: :tembak: :tembak:

"Precondition Failed

The precondition on the request for the URL /basecamp/posting.php evaluated to false.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. "
se-simple yg boleh


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

cron