Terjun Tiruk kt Sg Chiling pada 16 & 17 September 2006

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Terjun Tiruk kt Sg Chiling pada 16 & 17 September 2006

Post by Freelance »

Sg Chiling Kuala Kubu Baru
Anjuran KRA21Camp Club

Hello kengkawan.. insyallah ...Permintaan ramai kawan-kawan sempena sebelum pose... maka trip terjun tiruk ke Sg Chiling akan diwar2kan... kalo tak de apa2 aral kemungkinan pada tarikh tersebut kita terjun tiruk...camping santai & BBQ kt tepi sungai... Cuma saya nak tenguk sambutan terlebih dahulu... kalo ramai saya on lah...


RM 50 Kos meliputi :-

1. Transport Bas
2. Makan2 & BBQ
3. Key kepala
4. Peralatan - Khemah & fly akan disediakan... (kalo tak cukup khemah pinjam ya-bwk sendiri lah)


1. Insurans- Sila berikan keterangan peribadi iaitu NAMA, IC NO,
ALAMAT PENUH, NO TEL/HP, NAMA WARIS @ org yang perlu dihubungi
apabila berlaku kecemasan dan NO TEL WARIS… harap maklum sila
berikan pengesahan awal untuk menginsuranskan diri anda…. Kami
tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku kemalangan ke atas
diri anda.. Kami telah sedaya upaya membantu anda untuk
menginsuranskan diri anda…

Note : Sila email keterangan peribadi anda di email saya lilyelysha@yahoo.com

Dikehendaki membuat pembayaran deposit sebanyak RM 30.00 (senang sikit bayar penuh je lah rm50) untuk pengesahan menyertai program ini.Deposit tidak akan dikembalikan sekiranya anda menarik diri dari XPDC ini. Sila masukkan duit ke dalam Bank Bumiputra Commerce Bhd No. A/C: 1432-0061644-52-1 Suhaili Bt Mohd Sharidan. Sila simpan slip bank anda sebagai pembuktian pembayaran. Terima Kasih..
Sila hubungi kami : Suhaili 019-3645962



Nak g leh, leh letak nama dlm senarai nama- Hanya 40 orang sahaja :-

1. Freelance
2. Khainuba
3. Aren
4-11. Arif (8 orang)
12. Hai
13. Esir
14. Aisyah
15. My name is fake
16. Fenin lalat
17. Pgurlz
18. Nizran
19. Bagaikan puteri (1)
20. Bagaikan puteri (2)
21. Killerbeez and family
22. Adlyana
23. Peppermint
24. Deqna
25. Pendaki Baru
26. Angler
27. Zurek
28. Seper4alif
29. Petistekan
30. Tindikcincang
31. Intan
32. Kra21campclub 1
33. Kra21campclub 2
34. Seremban Mai
35. Geng Jiwa kacau..
36. Sany adalah alger
37. Syahrul 1
38. Syahrul 2
39. Syahrul 3
40. Benny
.


Tentatif Program

16/9/2006 (Sabtu)

10.00 pg- berkumpul di Terminal LRT Putra Gombak
11.00 pg- bertolak ke Kuala Kubu Bahru
3.00 ptg - Sampai campsite-wat lah apa yang patut-dirikan khemah dan pasang fly. dah siap pasang lepas tu aktiviti bebas... Amacam kita main game ratu & raja rimba ... ok tak....kalo berani saya wat lah...
8.00mlm - BBQ dan aktiviti persembahan
12.00 mlm - Tidur

17/9/2006 (Ahad)

8.00 pg- Sarapan pagi
9.00 - 12.00-Jelajah air terjun treking dlm 1 jam... lepas tu leh terjun tiruk
3.00 ptg -Berkemas dan balik kl...
Last edited by Freelance on 08 Sep 2006, 13:28, edited 24 times in total.

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

arif comfirm

Post by arif »

arif comfirm pegi..
kengkawan jomkite pekene abselling kat chiling...
mari beramai-ramai..
kepada penggiat2 rope.. nak mintak infomasi..
kat chiling tu boleh main abselling x???
kalux pon.. main flying fox je...

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

aduss...

ni satu lagi air terjun yang dah lama aku ngidam nak pergi...

soklan cepumas

tengas ada?? :D
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

nak memancing??

Post by arif »

aku rase.. bukan setakat tengas... silap2 kelah pon ade gak...

jom...jom...jom....jom....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

krow,
situ tengas mmg banyak besar besar 3 jari gak la mmg layannnn
tapi ko kena hati2..situ ade renjer..kantoi kalu joran kene rampas
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

saya pergi kak lily

Post by pendaki baru »

ok nak pergi jugak............... :? :? :?
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

kak Freelance.... :)

sy nak pergi laaaaa.... klu folo nek keta boleh ker...??
sbb ramai askar yg nk ikut serta dlm operasi tiruk nih... :arrow:

boleh ek..??? :P

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

killerbees wrote:kak Freelance.... :)

sy nak pergi laaaaa.... klu folo nek keta boleh ker...??
sbb ramai askar yg nk ikut serta dlm operasi tiruk nih... :arrow:

boleh ek..??? :P
Boleh tu boleh..nak bwk family ya...kereta tak digalakkan parking kt area sg Chiling atau pertak... tak dijamin oleh lever brothers..nanti kena pecah cermin ke, tayar hilang ke, body tak de ke... tak selamat kereta parking seharian kt situ..lagi2 malam

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

lokasi kat mane ni ?

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Post by Farid McGuire »

cik_leey wrote:lokasi kat mane ni ?
kat Kuala Kubu Baru..

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

jom leey... sesekali santai la plak... asik layan bukit je... cuba la kita berkhemah tanpa perlu bawa bekalan air... leh masak air teh ke, nescafe ke, milo ke, hot choc ke, horlicks ke.. pastu leh masak sup ekor ke, nasi briani ke.. bubur lambuk ke..

hehehehe :x
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rerasanye tengas banyak kat kolam 2..tapi kalo nak turun mancing situ memang kompom tak bleh naik balik lerr muekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

kak lily, bubuh nama aD skalik nahh :oops:

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

heheheh

Post by arif »

fuhhhhhhhhhhhh... seronok... seronok... seronok....
ramai betul yang berminat nak pegi chiling ni...
marilah kite bersantai di chiling... cepat2 sebelum penuh....
rase nye ni project terakhir sebelum ramadhan kot??
jom ler kengkawan...

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

Post by DEQNA »

waaaaa....

mcm besh jer...


:) :) :) :)
<<SaVE tHE BESt FOR LaSt>>

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Deqna ... jom g lagi... :roll: :arrow:

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

Post by DEQNA »

Freelance wrote:Deqna ... jom g lagi... :roll: :arrow:
count me in...nnt dan blk kl dna roger akak...wokeh...

nnt bwk rendang daging kambing tao...

:D :D :D
<<SaVE tHE BESt FOR LaSt>>

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

uwaaaaaaaa...

Post by (Ö¿Ö)aRen »

macikkkkkkkkkkk...alaaa slalu jek wat time ayen standby me...uhuhuhu :?:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Re: Terjun Tiruk kt Sg Chiling pada 16 & 17 September 20

Post by zurek »

Freelance wrote:Sg Chiling Kuala Kubu Baru


Kos meliputi :-

1. Transport Bas
2. Makan2 & BBQ



Nak g leh, leh letak nama dlm senarai nama :-

1. Freelance
2. Khainuba
3. Farid JackTheKiller
4-11. Arif (8 orang)
12. Hai
13. Esir
14. Aisyah
15. My name is fake
16. Fenin lalat
17. Pgurlz
18. Nizran
19. Bagaikan puteri (1)
20. Bagaikan puteri (2)
21. Killerbeez and family
22. Adlyana
23. Peppermint
24. Deqna
25. Pendaki Baru
26. ZUREK
27.
28.
29.
30.

.
AKU NAK P LI..

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

hehe

Post by (Ö¿Ö)aRen »

x kiwe n G jugak...ekk :?
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

heeem :( dah lama tak mandi hadas besar nih.... cantik gak projek nih....

huh... kakaknyer... sini bleh mancin tak?
dak PJ join gak bleh tak............ cam biasa laah... taruk seper4alif, petistekan, tindik cincang n intan.... ok kak ek...




seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

zurek ni bukan kg dia ke????

kekekekekeke
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

fuyooo best nya kak long buat santai nihhh......

alaaa wa tak reti main ayor lahhhhh...huhuhu

Guest

Post by Guest »

biskut wrote:fuyooo best nya kak long buat santai nihhh......

alaaa wa tak reti main ayor lahhhhh...huhuhu
pirah biskuttt... kt chamang ari tu terer je main air... :D

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

Anonymous wrote:
biskut wrote:fuyooo best nya kak long buat santai nihhh......

alaaa wa tak reti main ayor lahhhhh...huhuhu
pirah biskuttt... kt chamang ari tu terer je main air... :D
macam mane name aku leh jadi guest/Anonymous ni?
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

looh...

Post by (Ö¿Ö)aRen »

Anonymous wrote:
biskut wrote:fuyooo best nya kak long buat santai nihhh......

alaaa wa tak reti main ayor lahhhhh...huhuhu
pirah biskuttt... kt chamang ari tu terer je main air... :D
g chamang :idea: dem x hajak...uwaaaaa :?:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Post by zurek »

krow wrote:zurek ni bukan kg dia ke????

kekekekekeke
mmg la kampung i.. tapi kalau p reramai kan best tu krow.. diam je si lili nih.. oit.. makcik.. p mana!!

angler
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 04 Aug 2006, 10:21

Re: Terjun Tiruk kt Sg Chiling pada 16 & 17 September 20

Post by angler »

Freelance wrote:Sg Chiling Kuala Kubu Baru
Hello kengkawan.. insyallah ...Permintaan ramai kawan-kawan sempena sebelum pose... maka trip terjun tiruk ke Sg Chiling akan diwar2kan... kalo tak de apa2 aral kemungkinan pada tarikh tersebut kita terjun tiruk...camping santai & BBQ kt tepi sungai... Cuma saya nak tenguk sambutan terlebih dahulu... kalo ramai saya on lah...

Kos belum dipastikan lagi.(bwh rm50 insyallah akan diusahakan).. akan diberitahu kelak...Sabar ehh

Kos meliputi :-

1. Transport Bas
2. Makan2 & BBQ



Nak g leh, leh letak nama dlm senarai nama :-

1. Freelance
2. Khainuba
3. Farid JackTheKiller
4-11. Arif (8 orang)
12. Hai
13. Esir
14. Aisyah
15. My name is fake
16. Fenin lalat
17. Pgurlz
18. Nizran
19. Bagaikan puteri (1)
20. Bagaikan puteri (2)
21. Killerbeez and family
22. Adlyana
23. Peppermint
24. Deqna
25. Pendaki Baru
26. Angler
27.
28.
29.
30.

.

Klu blh mancing lg best kan??

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Hello kengkawan..saya dah update maklumat terkini..sila lihat topik awal info tentang trip ni..mintak maaf lama tak online... so hari ni baru update.. ni pun kt cc.....nama2 di atas sila buat pembayaran awal untuk trip ni... sambutan dah jadi hangaaaaat di pasaran... siapa cepat dia dapat... :) :D :D

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

nak g ....

Post by (Ö¿Ö)aRen »

Freelance wrote:Hello kengkawan..saya dah update maklumat terkini..sila lihat topik awal info tentang trip ni..mintak maaf lama tak online... so hari ni baru update.. ni pun kt cc.....nama2 di atas sila buat pembayaran awal untuk trip ni... sambutan dah jadi hangaaaaat di pasaran... siapa cepat dia dapat... :) :D :D
macikkkkkkkk :idea: ...nak itott...hehe :lol:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Post by Lapore »

Jom la pi weiiiii....
Bleh lar kita berdangdut ramai2 kat sana...
:D

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

Lapore wrote:Jom la pi weiiiii....
Bleh lar kita berdangdut ramai2 kat sana...
:D
astagfirullahalazim...

remaja akhir zaman rupanyer...

ngeh ngeh ngeh :evil:

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Post by Lapore »

astagfirullahalazim...

remaja akhir zaman rupanyer...

ngeh ngeh ngeh

seper4alif

Mmmmmmm...
remaja awal zaman rupanyer....
muahhhh...Muahhhhhh.... :wink:
:D

User avatar
napie_mm
Pendaki Gunung
Posts: 107
Joined: 15 Feb 2006, 18:53
Location: bangi
Contact:

Post by napie_mm »

esok aku akan ke sana abseiling n flying fox... :lol: :lol:

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

waa. ni yang best ni kupul ramai2.. sebelum kita sambut bulan ramadan... :( :(
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

zole
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 04 Jun 2006, 15:31
Location: d kaki gunung
Contact:

r...r..r.r

Post by zole »

maner satu aku nak g nie....
sumer best2 nie..~
kayak pon best gak..~
r..kang x g kayak kang..~~
rgh....
.....
pening~~

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

zole,


hamba syorkan kamu wat ISTIKARRAH :D :D





PETIS TEKAN
lesung pipit di pipi..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Hello kengkawan..saya dah update maklumat terkini..sila lihat topik awal info tentang trip ni..nama2 di bawah sila buat pembayaran awal untuk trip ni... sambutan dah jadi hangaaaaat di pasaran... siapa cepat dia dapat... :) :D :D

Perhatian... pada 30/8/2006 - 6/9/2006... saya tak online sbb ada trip ke TransTTiwangsa.. apa2 berkaitan ngan sg chiling sila email atau PM kt saya k...kalo dah bayar.. sila beritahu saya di email atau pm.. nanti balik saya leh check ok...

Nak g leh, leh letak nama dlm senarai nama- Hanya 40 orang sahaja :-

1. Freelance
2. Khainuba
3. Aren
4-11. Arif (8 orang)
12. Hai
13. Esir
14. Aisyah
15. My name is fake
16. Fenin lalat
17. Pgurlz
18. Nizran
19. Bagaikan puteri (1)
20. Bagaikan puteri (2)
21. Killerbeez and family
22. Adlyana
23. Peppermint
24. Deqna
25. Pendaki Baru
26. Angler
27. Zurek
28. Seper4alif
29. Petistekan
30. Tindikcincang
31. Intan
32. Kra21campclub 1
33. Kra21campclub 2
34. Seremban Mai
35. Geng Jiwa kacau..
36. Sany adalah alger
37. Syahrul 1
38. Syahrul 2
39. Syahrul 3
40. Benny
41. nanana81 (imran)
42. nanana81's partner
43. Orga
.
Last edited by Freelance on 24 Aug 2006, 12:04, edited 1 time in total.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

:)

User avatar
nanana81
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 18 Aug 2006, 16:35
Location: MBPJ
Contact:

Post by nanana81 »

aisey cam dah penuh jek .. aku baru je rasa cam barminats ..

pstu ada info terkini tak ttg sg chilling tu .. antara berkelah vs chilling mana lagi dalam airnya heh heh ..

Locked