Google Earth - Jumpa space ship

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Google Earth - Jumpa space ship

Post by Kinesis Maxlight »

Sorry kalu lari dari tajuk..

sesape ade google earth boleh tgk space ship kat coordinate berikut

27 13' 08.67" N, 2 20' 57.67" E

Cepat tgk.. sbl dia lari!!!

maya
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 07 Dec 2005, 08:58
Location: putrajaya

Post by maya »

baru kat sini... x paham lee... apa kemenda alah google earth tu??? leh explain tak...
failing to plan is planning to fail

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi »

google.com ke? eheheheh sorry wa jahil skit hehehehh

aweng
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 06 Dec 2005, 16:35

Post by aweng »

Google Earth.Ink

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Jom rob kita layan music kt the ship.... lama dah tak mabuk2 ni. he he he

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

google earth nie hapa benda sebenornya
ce explain sikit
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Post by Kinesis Maxlight »

Kuih raya pun ok gak..

Google earth tuh dia kasi sattelite image satu dunia..
Kene dload software kat earth.google.com

aku subscribe kat mailist list kalu dorang jumpe bende pelik2 nanti aku try post kat sini le..

Kalu nak tgk G. tahan pun boleh.. tapi aku rasa tak clear sgt.. kekadang kene block ngan awan tebal..

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

Kuih raya pun ok gak..
hehehehe k-max :P ...
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

ello k-max..

bila nak join kitorg p mendaki....

ke kau main technical climbing jerk...mmg terer.... :shock:
challenge your limit

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

google earth nih buleh diakses kalo korang download software dia. free punya version ade kat sini.

google earth nie sbnrnya software yg disokong oleh sambungan internet terus ke server google yg mengakses talian satelit kat NASA. so korang buleh pin-point mana lokasi utk tgk imej dalam bentuk 2D. 2D sbb gambar satelit tegak aje dari pandangan atas kepala. so, nampak yg permukaan sesuatu objek, kawasan aje.

korang try lah, mesti rasa best pastu! :D
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

tq k-max (bole ke,hik) for the info..

:mrgreen: orga

Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Post by Kinesis Maxlight »

Kenshina,

Mane ler aku reti rock climbing..
Aku phobia gile tempat tinggi2 ni..

Tapi nanti kalu free aku join le korang panjat gunung..
Aku tak fit.. korang kene assign sorang anchorman khas utk aku le..

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Post by zurek »

try n donlod la kat sini.. mmg best.. sampaikan aku kat umah pakai dial up pun.. layan gak.. tapi yg pasti masuk je opis.. layan google earth ni..

http://earth.google.com/

8)

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

yeke k-max....sudi gak ke join kitorang naik gunung?...assign anchorman?....tu no hal...kita p la gunung yang boleh p daytrip....asalkan u sudi jerk...hehe.... :lol:
challenge your limit

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

kinesis maxlight
nice name.. even nicer info
thanks :P

takkan kene assign anchorman kot
tipu la tu
keke

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

khusus buat sesape yg lom penah tgk keseluruhan KL nih camne, kat ::sini:: ade satelite image secara kasar utk info bersama..enjoy&use it wisely.. 8)
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

antu
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 22 Dec 2005, 14:34
Location: puchong

Post by antu »

best weh tgk google earth tue..korang boleh zoom..korang nak tgk aper korang carik la kat situ..macam-macam ada
kalo takut pada risiko usah bicara soal perjuangan

Post Reply