UPDATE Operasi SAR

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 18 Feb 2009, 11:29

Kita pecahkan 3 sektor

A (Post Broke ke Yong Yap)
- under controll dr PGA
- report balai polis lodging
- IO Insp Haris


B (Kuala Mu ke Yong Yap)
- ketua adik idan
- salan
- com 9w2amk

C (Tok Nenek - Bubu - Yong Yap)
- Arip
- Boy
- adik malas
- com nazri 9w2wno
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by betterman » 18 Feb 2009, 11:47

bila nak pegi?
ke dah pegi?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by givency_KL » 18 Feb 2009, 12:00

ramai yang gerak hari ni kan.....semoga asan selamat..aminnnnnn
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 18 Feb 2009, 12:38

0176142617

no phone ibu bapa hassan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 18 Feb 2009, 12:57

Group Tuk Nenek (RQ 1)

1. Wan Nazry b Ismail
780717-14-5337
012-3180253 bapa

2. mohd nor arif b mohd azmi
861029-56-6003
013-3978857 isteri

3. mohd yusri b abd wahab
850710-14-5273
017-6443889

4. alisan nodessan
800616-15-5479
016-2983570 kakak

5. mohd azrai asari
820819-10-5235

6. muzafar mohamad
760705-08-6249

7. yo
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 18 Feb 2009, 13:02

Kuala Mu (RQ2)

1. Mohd shahidan b jamaluddin
830709-05-5619
016-2493924 bapa

2. mangu

3. x1

4. sahlan

5. amk (?)

6. x2
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by rat-tat-tat » 18 Feb 2009, 14:27

insyaallah..berkat teamwork utk bantu...pasti temui kejayaan..
doakan je semua slamat.

go go go SAR team !!!
Image

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by betterman » 18 Feb 2009, 14:29

caya lah korang...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 18 Feb 2009, 14:35

GROUP 3... back up Tuk Nenek

sila tunggu laporan dari group yg recce tok nenek RQ1

pls stand by

najie (terengganu team), MJ (makwe) akan jadi guide anda nanti.

sid, aku dah bagi kat arip aku punya mobile 1, handy 2 dan gps 1
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Operasi SNR

Post by soulfly » 18 Feb 2009, 18:33

salm...
en,jenal aku dah pimjam radio dari jebat pagi,malm ni aku akn pass kat sid radio tu....
lama sangat...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Operasi SNR

Post by rembau » 18 Feb 2009, 21:33

team A dah dihantar...sebagai team recce yg akan intersec kemungkinan asan berada...

kesan yg mungkin ditinggalkan adalah..putung rokok malboro merah & wet tissue

berdasarkan rekod terkini trek v2 tidak digunakan dua minggu..harap kesan jejak dapat dilihat

recce team akan info apa yg dijumpai ke base utk pematauan seterusnya...


jikalu terjumpa kita akan maklumkan bahawa perubahan kesan tersebut pada JPA...


team B akan dihantar utk setup comunication tower..masalh ini rasa mint & jenal dah settlekan...
kelengkapan resque dan wilderness medical akan dibawa bersama..team volenteer nadir & ganu

team c dalam peracanganan ..mungkin isnin masuk...
kena hantar keperluan logistik...dan pertukaran ngan team A....

kemungkinan kita dapat laporan jumaat ini...
sebarang perubahan akan dimaklumkan...dan kemungkinan satu team akan dihantar melalui YB...jikalau team C masih tidak kesan mereka
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

pokepai
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 15 Jan 2009, 22:05

Re: Operasi SNR

Post by pokepai » 18 Feb 2009, 22:04

salam semua..
bekalan perubatan sy dh siap n tgu g/light
pe2 tlg sms@tel sy if prlukan pe2 yg brkaitan

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Operasi SNR

Post by rembau » 18 Feb 2009, 22:11

keadaan mangsa digambarkan..

kelaparan
haus..
kesejukan
mungkin luka kecil sebab di Rabun

kalau dpt bagi sedikit advise bagi kes begini dan bagaimana rawatan cemas yg patut diambil
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

pokepai
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 15 Jan 2009, 22:05

Re: Operasi SNR

Post by pokepai » 19 Feb 2009, 10:29

Sekirany ssiapa yg trjumpe mngsa,seelokny bg mngsa minum n mkn dlu,biarkn brehat n jgn bg berjln.
kite kne rehidrated mngsa dlu,ad 1 inj dextrose 50% yg blh bg energy ttp inj t ad ngn sy.
tlg infrm sy skrnya mngsa dh djmpai..tq

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 19 Feb 2009, 10:52

najie.... thanks...

nanti kumpulan anda akan memasuki kawasan tok nenek dan recce sikit jln ke v2. segala detail dah diterengakan kepada MJ. sila beri kerjasama pada beliau.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 19 Feb 2009, 11:05

RQ 2 (kuala mu)
1. semalam adik idan dah berjaya masuk sampai ke pondok 1
2. kita dah bayar rm300 kepada mail untuk powil sampai kuala mu
3. kita jangkakan adik idan akan sampai puncak dlm tgh ari ni
4. adik idan akan diminta pecah 2 group bila radio boleh mancar
5. satu group terus sampai puncak dan akan mencari dikawasan buluh seperti SOP khas yg diarahkan
6. kumpulan kecil dua akan buat SAR biasa utk ke puncak

RQ 1(team 1)
1. beberapa pecahan tugas telah diberikan
2. Arip akan jaga com center sampai bantuan mares tiba
3. nazry bersama 2 lagi akan jadi relay station di tok nenek
4. boy bersama 2 lagi akan teruk ke bubu dan puncak dan turun ke brok
5. nazry akan di tok nenek sampai ahad

RQ 1 (team 2)
1. pasukan sudah disiapkan
2. akan bergerak masuk jummat
3. MJ akan jd lead
4. sokongan dr team terengganu
5. mempunyai medical capacity
6. akan survey sampai simpang v2
7. membawa bekalan untuk relay station

gerakkan communication mares
1. com center akan base di lodging
2. com link akan di buat post brok
3. semua com akan centrelise di bawah seliaan mares
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by sid » 19 Feb 2009, 13:42

Salam,

Berita terkini:

RQ2 mlm tadi bermalam kat pondok 1, 0900 h bergerak menuju ke puncak, kemunkinan besar akan sampai sebelum asar dalam 1600 h.

RQ1 dah bergerak dari Pos Brook ke Tok Nenek pagi tadi jam berapa xde info. Kemunkinan besar akan sampai di puncak Tok Nenek 1700 h. RQ1 akan jadi relay station untuk simplex 143.385 dari RQ2 (Yong Yap) ke Lodjing.

Ralat, team standby di Lodjing (Arif) telah melanggar etika SAR. Tiada standby person kat Lodjing sekarang ni. Kami akan hantar 1 team mlm ni ke Lodjing untuk backup communication center kat Lodjing. Dijangka akan sampai 0100 h besok (20/2/09).

Itu setakat tengah hari 19/2/09
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Operasi SNR

Post by matsaiko » 19 Feb 2009, 13:47

TQ sid
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 19 Feb 2009, 16:35

19 feb 2009
update jam 1549

info dari castello
1. sudah sampai di puncak yong yap
2. kekuatan 30 PGA
3. kumpulan jumpa kesan tapak menghala ke Kuala Mu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by uglysister » 19 Feb 2009, 16:36

Latest SMS : -dapat kesan tapak kasut mangsa turun menghala ke trek kuala mu. Skarang team dari puncak mula turun ikot kesan jejak - Rob

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Operasi SNR

Post by JeNaL » 19 Feb 2009, 16:44

Latest SMS : -dapat kesan tapak kasut mangsa turun menghala ke trek kuala mu. Skarang team dari puncak mula turun ikot kesan jejak - Rob
PEMBETULAN....

aku baru confirm balik info tu dr castello dr puncak yong yap

team tak turun ke kuala mu.... pasal team ni under kelantan, kuala mu perak

team akan berpatah balik ke kem brook sekarang

mungkin team "adik idan" ada bagi respond masa team PGA panggil tadi dengan bunyi mercun
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Operasi SNR

Post by rembau » 19 Feb 2009, 17:00

Latest SMS : -dapat kesan tapak kasut mangsa turun menghala ke trek kuala mu. Skarang team dari puncak mula turun ikot kesan jejak - Rob
PEMBETULAN....

aku baru confirm balik info tu dr castello dr puncak yong yap

team tak turun ke kuala mu.... pasal team ni under kelantan, kuala mu perak

team akan berpatah balik ke kem brook sekarang

mungkin team "adik idan" ada bagi respond masa team PGA panggil tadi dengan bunyi mercun
pengesahan asan apabila kita jumpa wet tissue...
kalau dapat benda ini banyak membantu....
jenal sampai kan info ini ke team SAR gng
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by betterman » 19 Feb 2009, 17:01

radio amatur mmg best!!
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by uglysister » 19 Feb 2009, 17:13

pengesahan asan apabila kita jumpa wet tissue...
kalau dapat benda ini banyak membantu....
kalau dia tinggalkan serpihan2 wet tissue wat trail mmg membantu sangat,
tp confirm ke dia bawak..?

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 19 Feb 2009, 17:21

pengesahan asan apabila kita jumpa wet tissue...
kalau dapat benda ini banyak membantu....
kalau dia tinggalkan serpihan2 wet tissue wat trail mmg membantu sangat,
tp confirm ke dia bawak..?
colgate ada sahkan benda ini...meber xpdc dia
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by sacredreich » 19 Feb 2009, 17:34

yeap. asan mmg jarang meninggalkan wet tissue dlm dia punya barang2, even daypack pun.

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by orga » 20 Feb 2009, 00:46

wet tissue tidak mudah mereput berbanding tisu biasa..petunjuk yg amat membantu kalo asan tinggalkan serpihan..
dia pakai sandal teva..kesan tapaknya amat membantu sbb jarang2 kita jumpa rekker trek pakai teva..petunjuk yg juga membantu..
dia cukur kepala tp sweeter tader hood..so dia mesti sejuk dan aqu teka dia mesti akan wat unggun api sbb dia ada lighter..so kesan unggun api pon petunjuk yg baik..lg satu sbb dia rabun dan tak bawak spek,aqu rasa bila mlm dia akan stay kt sesuatu tempat....cuma dia mesti tido kt tempat2 yg terlindung dr angin sbb dia tader fly..aqu guess utk elakkan sejuk, dia akan cuba utk turun ke altitud lg rendah dr masa ke semasa..then dia mesti cari air utk tambah tenaga..kebarangkalian dia guna trek sediada utk turun tu ada..tp kebarangkalian dia offtrek utk cari air pon ada..tp kalo dia offtrek dia mesti akan marking..cara marking mebi dia akan patahkan pokok kecik sbb dia tader pisau/parang utk takik pokok besar..
aqu mmg tak penah trekking ngan asan..tp kalo dr riak mukanya..aqu teka dia ni agak halus dlm tindakannya..jika dia dpt ketepikan emosi, dia mesti akan marking walaupon dlm cara yg kita tak paham..so kena teliti betul2 kesan2 yg ditinggalkan..

sori kalo telahan2 aqu ni salah..
tp aqu cuba membantu walaupon aqu rasa terkilan gak tak dpt join SNR grup ke sana..even nk join kt meting risda pon aqu tak mampu sbb komitmen yg menunggu minggu dpn..
tp since aqu da dpt nama dia n ibu dia dr bett..aqu cuba gunakan sepenoh dr sedikit kelebihan yg aqu ada utk bantu asan 'dr jauh' spt yg di usahakan utk umai dulu..aqu mohon pd Allah Taala spy diberi keizinan utk asan 'melihat' jln2 terang antara gunung2 tu..insyaAllah..
kpd rakan2..aqu benar2 terharu atas komitmen koang..
ImageImageImage

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by Ujang » 20 Feb 2009, 04:02

Team Sham Pitam, Yon n aku akan masuk hari Sabtu pagi dari Pos Brooke
Yon akan jaga communication dan kami akan bermalam di Kem Agas
Jika ada pertukaran kawasan carian untuk team kami sila maklumkan
Kemungkinan akan bergerak dari KL pukul 10 malam
Harap ada penambahan lagi untuk team kami kerana kami hanya bertiga

p/s: CS Goh akan masuk pada 27 Feb 2009 cuma tunggu untuk kawasan yang ada high posibilty hassan berada sebab radius untuk tarikh CSGoh akan pergi semakin besar jika hassan masih belum ditemui

sekian

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by cs_goh » 20 Feb 2009, 08:02


p/s: CS Goh akan masuk pada 27 Feb 2009 cuma tunggu untuk kawasan yang ada high posibilty hassan berada sebab radius untuk tarikh CSGoh akan pergi semakin besar jika hassan masih belum ditemui

sekian
dah check schedule saya...

ada hal pada 28/2 dan 1/3...

sementara ada konkrat kerja sambilan hingga 13/4. kena tanya boss dulu...
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 09:03

di masjid kelana jaya mlm tadi.
mengikut Ujang,
kat puncak yong yap bersepah wet tissue.

sebenarnya asan tak bawak wet tissue.
dia bawak tissue biasa, dia gulung dan letakkan dlm poketnya.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:19

19 feb 2009

1842

1. contact dr adik idan dr puncak yong yap
2. adik idan sahkan jejak yg kumpulan castello terputus
3. tiada jejak dikawasan kuala mu
4. trek kuala mu masih tertutup
5. adik idan ada jumpa kumpulan castello
6. bersama adik ada 5 kekuatan
7. adik diarahkan untuk ke sektor kawasan khas
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by betterman » 20 Feb 2009, 10:24

kes hasan nie bagi aku turning point lah dalam bab-bab rescue dan jugak survival...
sebab hasan seorang yang kita kenal...

kita terlibat secara langsung utk dlm SAR Team yang dikelolakan oleh jenal dan rembau dan jugak termasuk yang pihak berkuasa punya SAR team...
so kita dapat pengalaman berharga tentang mengendalikan SAR Team dan benda nie boleh bawak kebaikan utk masa akan datang...

Berkenaan survival pulak, lepas nie gogo kena bagi penekanan tentang survival kit...
dapat basic survival kit pon ok lah buat permulaan...

salah satu cara yang aku terpikir ialah GO sendiri keluarkan survival kit...
sebab kalau nak mengharapkan individu tuh sendiri, aku rasa memang susah la nak ada...
orga dgn rembau lagi arif bab-bab survival kit nie..

tapi benda nie buleh bincang lepas hasan dan selamat balik la...
buat masa nie tumpuan kita hanya utk SAR...

aku pon terkilan tak dapat nak turut serta join SAR team...
ada komitmen lain yang menanti...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:34

Sektor Kontrol

A = yong yap - agas (PGA)
B = yong yap - kuala mu (idan)
B1 = kuala mu ke pondok (retrek)
C = tok nenek - bubu - yong yap (boy)
D = yong yap - jelung (idan)
E = sg y kecil ke berhid (yon)
F = v2 (mj)


callsign

CC0 = lodging (min) com center
CC1 = tok nenek (nazry) relay station

RQ1 = boy
RQ2 = idan
RQ3 = mj
RQ4 = yon
RQ5 = sharul penang
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:38

19 feb 2009

2127

1. contact dr idan
2. kesan jejak menghala ke kg jelung
3. idan turun jejak seorang dari puncak
4. trek seperti tanda D
5. MR 748278
6. kawasan buluh
7. kawasan canopy tebal
8. kesan mcm orang sakit berjalan
9. kesan menurun sahaja
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:39

20 feb 2009

0119

1. dapat sms dr bett pasal pertunjuk baru seperti dlm map ref kawasan hijau
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:41

20 feb 2009

0200 arahan kpd Dr Najie standby medical backup di lodging
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:44

arahan pergerakkan kepada team RQ2 melalui rembau

pecah dua team dr puncak

- satu ke sektor D
- satu lagi ke sektor Hijau
- hantar laporan sebelum tindakan seterusnya
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by betterman » 20 Feb 2009, 10:44

19 feb 2009

2127

1. contact dr idan
2. kesan jejak menghala ke kg jelung
3. idan turun jejak seorang dari puncak
4. trek seperti tanda D
5. MR 748278
6. kawasan buluh
7. kawasan canopy tebal
8. kesan mcm orang sakit berjalan
9. kesan menurun sahaja
kalau turun ke jalong, ikut kg hussin lah tuh...
huhu...
selamat datang ke syurga pacat...
pacat pon pacat lah janji hassan selamat...

amin....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:46

20 feb 2009

1045
1.komunikasi di lodging belum boleh dihubungi
2. min on the way
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:50

20 feb 2009

1050
- RQ1 masih tidak dapat dihubungi
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Post Reply