detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by matsaiko » 19 Feb 2009, 13:32

alahm dullillah fendi....
kutipan untuk derma kilat sangat menngalakkan.

pagi tadi pun aku dah bank in duit kat salan rm 300 hasil kutipan malam tadi,
dan rm 100,untuk group yang nk bertolak malam nih
jadi jumlah yang aku dah serahkan kepada sukarewan berjumlah RM400.
ni aku quote mamak nye post

rm300 utk salan tu utk apa ekceli?boleh clearkan sket
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by matsaiko » 19 Feb 2009, 14:36

ok dh dapat tau 300 tu tuk bayar powil ke kuala mu

mail patut kena consider sket pasal rege
300 tu normal cas tuh
selama ni dia kaut untung pn dari bebudak gng gak
hmmmmmm
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by orga » 20 Feb 2009, 01:11

taper la reen..kalo tu bole menyenangkan hatinya..
tp agak2 jugak la kan ikot situasi dan keadaan..
secara peribadi aqu pon terkilan..
ImageImageImage

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 09:05

mlm tadi aku dpt rm70 derma time solat hajat kat PJ tu.
duit tu dlm bentuk cash dan ada kat tgn aku.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 09:49

fendi semalam wakil kawan hassan call aku minta update. pastu aku minta dia pass kat ko kalu ada sumbangan. dia ada call ko tak yus 017-2011657
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 10:04

Dia elom update aku lagi le plak jenal.

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 10:29

ni baru member aku si ropi sms ckp dia bank in rm100.
ropi ni adalah guide geng faisall ke tebu bebaru ni.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 20 Feb 2009, 11:25

salamz... boleh tak minta sapa yg derma nie sms aku bagitau nama n jumlah.. sbb x sumer yg derma hantar email kat aku.. skang nie ader la 2-3 transactionyg aku xtau sapa yg bagi... kerjasama amat dihargai... harap maklum
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 20 Feb 2009, 11:26

ni baru member aku si ropi sms ckp dia bank in rm100.
ropi ni adalah guide geng faisall ke tebu bebaru ni.
yg nie dier pakai cash deposit masuk akaun aku ker??
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 11:33

yeap. masuk ke acc ko

apa kata ko freezekan acc ko.
mana yg masuk start dari date & time tabung dilancarkankan semuanya duit derma.
unless duit personal tu.. org yg bank in kan kat ko yg inform ko.

aci tak kalo wat gitu.

sbbnya: ramai yg bank in tapi mmg tak inform.

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by rembau » 20 Feb 2009, 13:19

syukur RS1 & RS2 akan dibekalkan makanan....oleh PGA
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 20 Feb 2009, 14:14

yeap. masuk ke acc ko

apa kata ko freezekan acc ko.
mana yg masuk start dari date & time tabung dilancarkankan semuanya duit derma.
unless duit personal tu.. org yg bank in kan kat ko yg inform ko.

aci tak kalo wat gitu.

sbbnya: ramai yg bank in tapi mmg tak inform.
so far mmg aku dah freeze kan... cuma nak tau gaks.. yg masuk rm10, rm50, guna cash deposit tue saperk... untuk aku check balik.. sbb ader yg guna transfer dari bank lain x masuk2 lagi...
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 14:56

mana le aku tau. benda ni open.
sesetengah org derma tapi tak nak kita tau dia siapa.
so camna...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 20 Feb 2009, 15:03

huhuhu... no komen la klu camtue...

rm500 aku dah transfer kat naza ptg semalam
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 15:24

pak anjang sms. dia masukkan rm50.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 20 Feb 2009, 15:54

noted...

yg aku xtau sapa yg derma

18/2 - fund transfer - rm10
19/2 - cash deposit - rm10
19/2 - fund transfer - rm50

klu aku dapat nick name pon dah cukup
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 17:58

sifu aku baru masukkan rm100

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 17:59

fendi dan zam nanti ada member nak guna duit dana untuk gi cameron tolong rescue. uruskan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 20 Feb 2009, 18:18

fendi.. sifo ko saper?? che wel?? heheheh...
dah ader masuk..

Jenal.. suh dewang call terus aku or Fendi... skang nie wet dana ader rm750 (1815)
se-simple yg boleh

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by betterman » 20 Feb 2009, 18:22

jenal duit tshirt go yang ada kat ko masuk sekali utk dana nie
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 20 Feb 2009, 18:24

fendi.. sifo ko saper?? che wel?? heheheh...
dah ader masuk..

Jenal.. suh dewang call terus aku or Fendi... skang nie wet dana ader rm750 (1815)
sifu aku nama en rosdi.

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 21 Feb 2009, 12:01

ptg semalam jumpa FedEx kat lobi jaring. dia ulurkan cash rm10.

awin bank in ke acc aku rm30.

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 23 Feb 2009, 06:36

mod,

rasanya org tak brp nak masuk le saluran derma kilat tu sbb dia dok kat papan notis. budak2 banyak masuk kat gossip.

ada baiknya jika ada nota tambahan nota derma kilat - hassan ayat dipaparkan kat main page papan notis.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 23 Feb 2009, 12:21

Kedudukan kewangan pada 22/02

Jumlah Kutipan - RM1500

Jumlah Keluar
-RM500 (19/2-Naza)
-RM600 (20/2-Naza & Jenal)
-RM150 (22/2-Aiwa/Mamak)

Baki - RM250


** Ader tambah lagi rm170 (20+100+50) yg aku xtau sapa masukkan.. aperpon, terima kasih pada dewang.
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 23 Feb 2009, 15:18

tadi aku masukkan rm20 dlm tabung darul shifa.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 23 Feb 2009, 15:26

kira pakai wet yg ada kat tgn ko kan... noted
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 23 Feb 2009, 15:44

yeap. aku pakai cash dari yg ada kat tgn aku.

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 24 Feb 2009, 14:33

ada permintaan dari rakan2 SAR disana meminta sumbangan rokok,
maklum ler rokok sumber ilham untuk mereka yg perokok.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 24 Feb 2009, 15:43

huhuhuhu.... yaa betulllll..... :lidah:

aku dah tau pasal nie...
se-simple yg boleh

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by soulfly » 24 Feb 2009, 15:55

ada permintaan dari rakan2 SAR disana meminta sumbangan rokok,
maklum ler rokok sumber ilham untuk mereka yg perokok.
harap dipertimbangkan....walau aku tak merokok
tapi mereka sanggup berbubnuh pasa.... sesedut rokok :kah:
lama sangat...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 24 Feb 2009, 17:36

Kedudukan kewangan pada 24/02

Jumlah Kutipan - RM1500 + RM160 = RM 1660

Jumlah Keluar
-RM500 (19/2-Naza)
-RM600 (20/2-Naza & Jenal)
-RM150 (22/2-Aiwa/Mamak)
-RM200 (24/2-Naza)
-RM60 (24/2 Ryoq)

Baki - RM150

se-simple yg boleh

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by betterman » 24 Feb 2009, 18:00

gaji just around the corner...
kalau hasan masih belum dijumpai, insyaallah duit nie akan bertambah kot... amin
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by matsaiko » 25 Feb 2009, 10:31

RM5 per head akan aku tolak masuk ke tabung dlm kelas fotografi aku 1 mac nanti

-sekelumit sumbangan aku-
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 25 Feb 2009, 10:51

tima kaseh abg mat..
se-simple yg boleh

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by betterman » 25 Feb 2009, 10:55

zam,

kengkawan melayu.com ramai gak yang bank in...
mungkin dari diorang lah kot yang ko tak tau tuh...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 25 Feb 2009, 10:57

ada gaks yg call n sms bagitau aku even masa aku kursus kat PD haritue.. bukan perk, just nak make sure transaction tuh dah masuk akaun aku... cthnyew Idotz OrGu, wet yg dier transfer 3hari baru masuk akaun aku... just nak monitor dari segi tuh la
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by pgurlz » 25 Feb 2009, 18:14

Kedudukan kewangan pada 26/02

Jumlah Kutipan - RM1660+ RM860 = RM2520

Jumlah Keluar
-RM500 (19/2-Naza)
-RM600 (20/2-Naza & Jenal)
-RM150 (22/2-Aiwa/Mamak)
-RM200 (24/2-Naza)
-RM60 (24/2 Ryoq)
**-RM1510 - Total

Baki - RM1010
HARAP MAKLUM
Last edited by pgurlz on 05 Mar 2009, 10:34, edited 1 time in total.
se-simple yg boleh

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by sacredreich » 27 Feb 2009, 15:36

tadi jumpa FedEx kat lobi.
dia jolok lagi cash rm25.

jadik, skrg dgn aku ada RM25 cash. rm30 dalam maybank

nazawgw
Pendaki Gunung
Posts: 136
Joined: 18 Mar 2006, 23:38
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by nazawgw » 04 Mar 2009, 19:40

salam..sori aku lama xonline...
duit yg disalurkan tu dah digunakan sebaik mungkin utk kebajikan para pendaki yg masuk resq...cuma ada sket ralat masa 1st trip pegi amik duit minyak...tp pg sana asal nak meriahkan majlis ja...mmg aku rasa ralat sgt...tp menda dah lepas..2nd trip...mebi 3rd trip mmgu ni mmg xda la duit minyak ke apa...semua atas ikhlas diri sendiri...
duit tu rasanya masih berbaki ..aku xtau sape pegang coz last aku tggalkan kat wan...mggu lps pg xsempat nak tanya kabar duit tu coz 'termasuk' lam team resq...tp aku percaya pada rakan2 pendaki ni...taim2 camni mmg boleh bezakan mana yg buat keja ikhlas mana yg juz nasi tambah...aku tabik pada geng 2 yg masih stay kat lojing...
aku pun ada di sini!!

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

Post by uglysister » 05 Mar 2009, 10:19

duit yg disalurkan tu dah digunakan sebaik mungkin utk kebajikan para pendaki yg masuk resq...cuma ada sket ralat masa 1st trip pegi amik duit minyak...tp pg sana asal nak meriahkan majlis ja...mmg aku rasa ralat sgt...
laaa.. ada jugak yg buat camni, ermm takpe la aku rasa wat masa ni abaikan dulu.. tp nanti rasa kene masukkan dalam post-mortem ni bile kes selesai.. pendapat aku je..

Post Reply