apa jenama ni?dari mana?

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
kungfu1panda
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 28 Apr 2011, 19:42

apa jenama ni?dari mana?

Post by kungfu1panda »

tolong~~~
kawanku dari kampung ku suruh ku bantu beli suitcase sebab dia nak pergi luar negara melancong...dia suruh ku cari the suitcase nama Antler..ku x pernah dengar lah...dari negara mana Antler ni?mahal ke?berapa harga nya?pening lah sekarang..

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by atticustica »

camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by orga »

atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.
ImageImageImage

keong
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 10 Jul 2008, 14:22
Location: Petaling Jaya
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by keong »

Hello kungfu1panda!
Ah...jenama Antler. I pun pernah dengar dan tengok tapi dah lupa kat mana. Kalau tak silap, brand ni dari UK, tapi mungkin made kat tempat lain.
Harga? Macam semua barang baik, mungkin agak tinggi kut. Tapi yang lebih merisaukan kalau ada replica atau fake kat Malaysia.

Hope that helps!

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by Azman_202 »

kungfu1panda wrote:tolong~~~
kawanku dari kampung ku suruh ku bantu beli suitcase sebab dia nak pergi luar negara melancong...dia suruh ku cari the suitcase nama Antler..ku x pernah dengar lah...dari negara mana Antler ni?mahal ke?berapa harga nya?pening lah sekarang..
Brand ni kalau tak silap aku dia wat luggage bag..seangkatan ngn Delsey , Samsonite etc....pernah gak tgk kat DDF dulu...durability dia leh tahan gak...aku tgk ada satu org ni dia test pijak beg tu kosong .... then dia wat bnd yg sama kat Delsey..heheh..akhirnya dia beli Antler..heheheh...apapun pilihan di tangan Anda :minum:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by biNGai »

orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

dia skang byk koleksyen beg & barang2 olskul/rare la orga..tuh psal byk eksen..tambahan plak dia macho, muke kiut, rambut panjang, keje enjinyio, makin tambah eksen la dia..


ehh projek gaharu ko daa kuar brapa botol minyak pati orga? 1 botol RM25k kan? :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Manpahang
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 25 Jul 2010, 13:12

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by Manpahang »

antler ni brand dr UK, siapa yg biasa main barang uk dia tahu la..
ni website dia http://www.antler.co.uk
boleh tengok pasal model dan harga sekali..
harap membantu..

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by orga »

biNGai wrote:
orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

dia skang byk koleksyen beg & barang2 olskul/rare la orga..tuh psal byk eksen..tambahan plak dia macho, muke kiut, rambut panjang, keje enjinyio, makin tambah eksen la dia..


ehh projek gaharu ko daa kuar brapa botol minyak pati orga? 1 botol RM25k kan? :pig:
haha..aqu kasi komen membina tu ngai..takan tu pon nk sentap kot..tp biar org kate brg tak rare/olskool, janji ada gak la gambo trip yg bole up..hehe

itu ladang gaharu blom bole korek isik lg la ngai..pejam celik ada lg setahun sengah mao matang..aqu pon malas nk membaja..mao carik beg vintage dulu mao taruk baja dalam nk pikol..ekeke

erm..ramai pon mao kasi info..mekaseh, camtu la idup berjiran..aqu mao pindah ini topik ke thread pertanyaan la..sana lebe sesuai kena dgn topik..
ImageImageImage

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by poncho »

try tanya kat sini:

Cuir Group
Office Tel: 603 2288 8899 | Office Fax: 603 2288 8811
Email: admin@cuirboutique.com
No. 39, Jalan Maarof, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur.

klik sini untuk details.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by mizi »

orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.
kan dah kenaa...hahaha..sebotol rm 25 k.. kali ngan 10 botol =250k huhhh pokcik kayo..x yah jual beg pon x paa.. :lidah: :lidah:
climb long trail
p11at

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by rembau »

Keutamaan rebranding GO adalah kepada ilmiah dan perkongsian maklumat samada dari segi pendakian, maklumat terkini berbentuk log/gambar/laporan, perbincangan masalah dan cara pratis terbaik serta etc lain yang mmbantu ke arah peningkatan mutu pendakian sehingga ianya mencapai salahsatu sumbangan industri. Peniagaam didalam ni adalah antara medium sokongan memeriahkan GO dan ianya jugak amat digalakkan disini bagi melihat pendaki mempunyai platform berniaga dlm dunia kecil ini. Ini adalah antara tujuan awal dan kenapa kami bersetuju mewujudkan kembali GO setelah melihat banyak kes kecedaraan, hilang, kesan pada alam dan etc kalau tidak dikongsi secara bersama maka keadaan akan bertambah buruk. Perlu diingatkan kita kekurangan bahan rujukan berbentuk buku maka idea GO adalah mengabungkan pengiat dibawah platform natural dgn rasa saling menghormati. Memdidik adalah tujuan asal dan sebanyak mana yg baru maka sebesar itu le kewajipan kami @ warga GO cuba sesama memeriah yg baru agar keseinabugan ilmu diteruskan
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by nazryst »

biNGai wrote: dia skang byk koleksyen beg & barang2 olskul/rare la orga..tuh psal byk eksen..tambahan plak dia macho, muke kiut, rambut panjang, keje enjinyio, makin tambah eksen la dia..


ehh projek gaharu ko daa kuar brapa botol minyak pati orga? 1 botol RM25k kan? :pig:

wallla weyyyyy..... dalam diam ngaiii pun sensitipppp.... 25k tu solid molid ke ngaiii ... lepas tolak bajer.... masa nak nunggu semua... kono tanyo enjinyiooo niiiii....

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by soulfly »

atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
ko tengok tuh..kungfu1panda dah lari...
kasar sangat bunyi tu der...
lama sangat...

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by am »

Heeeheeeheee... KungFuPanda pun pandai merajuk. Kombinasi transformasi maklumat melalui jari hendaklah selari dengan kata hati. Erk apakah maksudnya ini? Huhu.. Hantam sajalah~
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by crampizium »

orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

Like !! :minum:

kak ngah
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 02 Dec 2010, 17:12

Re: apa jenama ni?dari mana?

Post by kak ngah »

antler ni tak silap saya ada buat beg untuk gitar juga.tak tau le company sama ke lelain

Post Reply